set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Blog


Deserturi tradiţionale din întreaga lume
Sun, Dec 29th 2013, 00:20

Crăciunul este una dintre cele mai populare sărbatori în întreaga lume. Însă fiecare cultură are propriile sale tradiţii pe care le respectă an de an. Vă prezentăm căteva idei de deserturi cu tradiţie în diverse locuri ale lumii:

Marea Britanie: Christmas pudding. Cunoaştem cu toţii pasiunea englezilor pentru pudding. Servit în prima zi de Crăciun, puddingul este nelipsit pe masa de sărbători. Este un desert preparat la abur, bogat în fructe uscate şi nuci, aromatizat cel mai adesea cu coniac sau chiar cu bere brună. Tradiţia cere ca desertul să fie ornamentat cu iederă sau cu alte plante tradiţionale de Crăciun şi poate fi servit cu glazură de ciocolată, cremă de lămâie, cremă de rom sau pudrat cu zahăr.



Germania: Weinachtsstollen sau Christstollen, este un fel de chec aromat din aluat nisipos, pudrat cu zahăr şi bogat în staf
Mai mult...


Ce cumpărăm pentru masa de Crăciun
Wed, Dec 25th 2013, 00:50

Cumpărăturile pentru masa de Crăciun sau cea de Anul Nou sunt destul de diferite de cumpărăturile făcute în restul anului. De aceea, este mereu nevoie de ceva în plus în această perioadă şi este util să îţi faci o listă cât de cât completă de ingrediente necesare pentru masa de de sărbători.

Pentru ca un meniu complet include obligatoriu şi aperitive diverse, împreuna cu băuturi de tot felul şi deserturi speciale, lista de mai jos cuprinde cele mai importante produse la care poţi apela atunci când îţi doreşti să faci cumpărăturile pentru masa de Crăciun. Majoritatea ingredientelor alimentare sunt uşor de găsit în comerţ şi nici nu costă o avere:


I. Zărzăvaturi, legume, fructe
1. Cartofi roşii sau albi
2. Cartofi dulci pentru grătare sau ca ingrediente în reţete diverse
3. Varză albă şi varză roşie pentru gătit şi ornat, dar şi pentru un meniu vegetarian
4.
Mai mult...


Sfaturi pentru masa de sărbători
Thu, Dec 19th 2013, 14:50

Masa de Crăciun este unul dintre acele momentele în care îţi doreşti ca totul să iasă perfect. Toţi cei dragi se adună şi se bucură de clipele petrecute împreună. De aceea, tot ceea ce pui pe masă trebuie selectat cu atenţie, iar decorurile alese cu grijă.
Iată deci câteva idei care te pot ajuta în pregătirea mesei de sărbători:



1. Află numărul invitaţilor şi preferinţele fiecaruia
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să afli câţi invitaţi vei avea la masă. Numai după ce obţii această informaţie poţi să stabileşti un meniu corect. Vei şti câţi adulţi şi copii sunt şi nu vei cumpăra mai multe alimente decât ai nevoie. De asemenea, este foarte important să te interesezi care sunt preferinţele şi nevoile fiecăruia. După ce afli aceste lucruri, te poţi gândi la meniu.

2. Stabileşte meniul
Indiferent dacă masa de Crăciun este una formală
Mai mult...


Revistă cu GUST!
Wed, Dec 18th 2013, 06:39

Astăzi a fost lansată o nouă revistă culinară din Moldova care se face deosibită nu doar prin faptul că este una culinară, dar şi pentru că este gratuită şi este publicată online. Este un proiect comun a bloggerilor culinari din R.Moldova care şi-au propus să editeze trimestrial o revistă cu reţete, dar nu numai!



În ediţia de iarnă 2014 veţi găsi reţete pline de gust, vă veţi pătrunde de atmosfera sărbătorilor de iarnă şi veţi învăţa cum să vă faceţi singuri jucăriile pentru brad.

Vă invităm să răsfoiţi revista online şi să ne spuneţi cât de mult v-a plăcut!



Iata şi cei care au făcut această revistă: Bucătăresele, Mai mult...


Primul festival de Barbecue în Chişinău!
Thu, May 23rd 2013, 03:23

Între 24 – 26 mai la Chişinău va avea loc o mare sărbătoare culinară – PRIMUL FESTIVAL BARBECUE – BBQ FEST’ 2013! Sloganul festivalului fiind – gustos şi vesel începem sezonul de picnic.



În cadrul festivalului veţi putea gusta bineînţeles carnea preparată la foc deschis de bucătarii de la diverse restaurante şi cafenele din Chişinău. Se zice că vor fi preparate zeci de reţete din bucătării variate ale lumii. Frigăruii, costiţele şi tot felul de carne se vor servi neapărat cu bere care va fi din plin la acest festival.

La BBQ-Fest sunt invitate şi vedete, care vor găti şi ele carne la gratar. Îi veţi putea vedea pe Natalia Gordienco, Aura, Kаrizma, Cristy Rouge, Alexandru Şişchin şi alţii. În program sunt planificate şi curse de porci, show-uri, tombole zilnice cu premii, dar şi un campionat de barbecue printre amatori la care puteţi
Mai mult...


Chişinăul devine capitala deserturilor pentru o zi!
Wed, May 15th 2013, 01:09

26 mai este cea mai dulce zi a anului! Picii cu bunicii, părinţii lor și toţi cei cărora le place viaţa dulce sunt aşteptaţi de la ora 12.00, pe strada Corobceanu 17, din Chişinău, în faţa Universităţii Populare. Aici se va desfăşura un eveniment Mai Dulce – Târgul deserturilor, organizat de Jurnal TV.

Targul Mai Dulce

Veniţi să gustaţi din cele mai fine deserturi internaţionale, dar mai ales să vă amintiţi de tradiţionalele deserturi româneşti: plăcinte, turte, babă, cornuleţe, gogoşi şi brânzoaice.

Dacă sunteţi un fan al duciurilor, nu uitaţi să cereţi de la comercianţi reţetele inventate în marile restaurante europene sau transmise din mamă-n fiică şi păstrate zeci de ani.

Deserturile de la târg nu doar vor putea fi cumpărate şi degustate, ci şi vor lupta între ele pentru trofeul Cireaşa de pe tort, realizat de meşterul Andrei Sclifos.  
Mai mult...


5 idei pentru o masă de Paşte deosebită
Sat, Apr 13th 2013, 04:08

Sărbătorile pascale se apropie, iar gospodinele din întreaga ţară intră în febra pregătirilor. Şi pentru că tu ştii cel mai bine ce îi mulţumeşte pe cei dragi, ne-am gândit că sfaturile ţi-ar putea fi de prisos. De aceea, Dr. Oetker te ajută doar cu câteva idei prin care să transformi pregătirile de Paşte într-o activitate plăcută şi amuzantă.

vopsea de oua Carmin


1. Înainte de a te apuca de gătit, îmbracă întreaga casă în decoruri de Paşte. Iepuraşi, ouă vopsite în culori felurite, cu decoruri inedite, figurine din hârtie sau carton pe care le poţi lipi în geam sau pe mobilier, toate te vor face să intri în spiritul sărbătorilor. Iar dacă ai copii, aceştia vor fi fascinaţi şi vor înţelege mai bine conceptul festiv al sărbătorii de Paşte. Îţi dăm şi un pont: Vopseaua Carmin de la Dr. Oetker îţi oferă nuanţe in
Mai mult...


Târgul produselor de post
Sat, Mar 30th 2013, 02:57

Pe 31 martie vă invităm la "Târgul produselor de post" - un eveniment organizat în premieră la Chişinău, care va aduna amatorii produselor vegetariene şi pe toţi cei care ţin post. Evenimentul are ca scop promovarea nutriţiei sănătoase şi diverse în perioada de post, precum şi promovarea produselor alimentare autohtone.

În program:

Vânzari de produse alimentare de post, autohtone si în sezon: nuci, seminţe, fructe uscate, ciuperci, uleiuri, conserve, dulceţuri, boboase, plante aromate, miere, patiserie de post, sucuri naturale.

Vânzare de artizanat: oale, vase, ustensile de buctărie.

Teatru gastronomic cu degustări de bucate, pregatite de Petru Scaleţchi – Bucătarul Diplomat, Petru Chicu, Bucătar Şef Mercez Center, Tamara Şchiopu şi Nata Albot care va pregăti un master class de condimente şi uleiuri.

Cu ocazia târgului, Tamara Şchiopu lansează setul de reţet
Mai mult...


Sărbătorim săptămâna clătitelor împreună cu 44 jazzCafe!
Tue, Mar 12th 2013, 04:27



În perioada 12-15 martie înscrie pe PoftaBuna.md reţeta ta preferată de clătite sau cu clătite şi câştigă o invitaţie la clătite pentru 2 persoane de la 44 jazzCafe.


Vom acorda 2 premii: unul pentru cea mai bună reţetă selectată de 44 jazzCafe, iar cealaltă invitaţie pentru reţeta ce va acumula cele mai multe like-uri pe facebook.

Notă: Invitaţie este pentru 2 persoane şi se ridică din Chişinău.
Mai mult...


Culinari şi vinificatori la Teatrul Vinului şi Gastronomiei din Chişinău 2012
Fri, Mar 2nd 2012, 10:02



Culinarii şi vinificatorii şi-au prezentat măiestria la Teatrul Vinului şi Gastronomiei desfăşurat în cadrul Expoziţiei Internaţionale Specializate a industriei vinicole «EXPOVIN Moldova’ 2012». Pe parcursul a 4 zile vizitatorii expoziţiei au avut ocazia nu numai să facă cunoştinţă cu vinurile prezentate de expozanţi, dar să şi le deguste şi să discute direct cu cei care le-au produs. Iar în cele 4 studiouri culinare special amenajate bucătarii profesionişti au pregătit în văzul publicului bucate delicioase care au fost servite tuturor celor prezenţi.





Spectacolele culinare au fost cele care au captivat atenţia publiculu
Mai mult...


1 | 2 | 3
următoare