set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Chişinăul devine capitala deserturilor pentru o zi!


26 mai este cea mai dulce zi a anului! Picii cu bunicii, părinţii lor și toţi cei cărora le place viaţa dulce sunt aşteptaţi de la ora 12.00, pe strada Corobceanu 17, din Chişinău, în faţa Universităţii Populare. Aici se va desfăşura un eveniment Mai Dulce – Târgul deserturilor, organizat de Jurnal TV.

Targul Mai Dulce

Veniţi să gustaţi din cele mai fine deserturi internaţionale, dar mai ales să vă amintiţi de tradiţionalele deserturi româneşti: plăcinte, turte, babă, cornuleţe, gogoşi şi brânzoaice.

Dacă sunteţi un fan al duciurilor, nu uitaţi să cereţi de la comercianţi reţetele inventate în marile restaurante europene sau transmise din mamă-n fiică şi păstrate zeci de ani.

Deserturile de la târg nu doar vor putea fi cumpărate şi degustate, ci şi vor lupta între ele pentru trofeul Cireaşa de pe tort, realizat de meşterul Andrei Sclifos.  

În afară de delicii dulci, vizitatorii festivalului vor avea parte şi de diverse distracţii, cum ar fi un concurs de mâncat maccarons la viteză, oferite de patiseria Creme de la Creme.

Copiii vor putea participa la un atelier de gătit biscuiţi, vor avea şansa să încerce roata olarului pentru a confecţiona un obiect din lut, vor învăţa de la meşterul Eugenia Moldovanu cum să transforme paiele în îngeraşi.

Iar adulţii vor putea şi ei să înveţe să împacheteze frumos cadourile şi buchetele de flori, cum să împletească cosiţe sau să facă tatuaje cu hena. 
De asemenea, pe teritoriul festivalului va fi improvizată o sală de degustaţii, unde veţi putea testa vinurile Mimi.

Prăjiturile vor fi şi mai gustoase, iar limonada mai răcoritoare cu melodiile interpretate de Elena Carafizi, Whynona Ryderz şi Adrian Ursu, toate – într-un decor deosebit, de poveste.

Preţul biletului de intrare este 20 lei.
Copii până la 10 ani intră gratis.


Sponsorul evenimentului este Tabăra Britanică de Instruire pentru copii – Dec Camp, www.dec-camp.com,  tel.: 022 238505

Parteneri: Nefis şi vinurile Mimi
Gazda evenimentului va fi Nata Albot

Eşti o gospodină şi doreşti să participi la târg? Scrie-ne pe: maidulce@jurnaltv.md
Avem nevoie de gospodine cît mai multe şi cît mai creative!


Wed, May 15th 2013, 01:09


Trebuie să vă login înainte de a putea lăsa comentarii pe această pagină.