set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Sfaturi pentru masa de sărbători


Masa de Crăciun este unul dintre acele momentele în care îţi doreşti ca totul să iasă perfect. Toţi cei dragi se adună şi se bucură de clipele petrecute împreună. De aceea, tot ceea ce pui pe masă trebuie selectat cu atenţie, iar decorurile alese cu grijă.
Iată deci câteva idei care te pot ajuta în pregătirea mesei de sărbători:



1. Află numărul invitaţilor şi preferinţele fiecaruia
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să afli câţi invitaţi vei avea la masă. Numai după ce obţii această informaţie poţi să stabileşti un meniu corect. Vei şti câţi adulţi şi copii sunt şi nu vei cumpăra mai multe alimente decât ai nevoie. De asemenea, este foarte important să te interesezi care sunt preferinţele şi nevoile fiecăruia. După ce afli aceste lucruri, te poţi gândi la meniu.

2. Stabileşte meniul
Indiferent dacă masa de Crăciun este una formală sau relaxată, meniul trebuie să fie variat şi să cuprindă atât feluri principale, cât şi unul sau mai multe deserturi. Pentru un meniu tradiţional, poti servi un aperitiv format din brânzeturi, mezeluri şi diverse legume, urmat de o friptură cu garnitură de legume sau salată. Desertul nu trebuie nici el să lipsească din meniu. Pentru rezultate care să impresioneze, alege o prăjitură specială pentru masa de sărbători. Ingredientele pentru deserturi de la Dr.Oetker te vor ajuta să găseşti cea mai bună idee pentru meniul tău şi îţi vor oferi garanţia unor produse de calitate superioară.

3. Pregăteşte o listă de băuturi
Alege băuturi potrivite mâncărurilor servite. Dacă doreşti să serveşti vin, va trebui să ai unul pentru aperitive, altul pentru felul principal şi un al treilea pentru desert. Fă-le o surpriză invitaţilor şi pregăteşte nişte cocktailuri festive. De asemenea, trebuie să dispui şi de băuturi non-alcoolice, nu doar pentru copii, dar şi pentru adulţi. Celor mici le poţi pregăti diverse băuturi de sezon, cum ar fi Cioco Latte de la Dr.Oetker, o băutură pe bază de lapte şi ciocolată.

4. Alege decoraţiunile
În funcţie de vesela şi tacâmurile folosite, poţi să alegi nişte decoraţiuni potrivite pentru cina de Crăciun, dar şi pentru casă. Acestea vor da un aer festiv casei şi vor ajuta ca toata lumea să se simtă cât mai bine. Bazează-te pe roşu, verde şi alb dacă îţi doreşti decoraţiuni tradiţionale de Crăciun.


Thu, Dec 19th 2013, 14:50


Trebuie să vă login înainte de a putea lăsa comentarii pe această pagină.