set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Ce cumpărăm pentru masa de Crăciun


Cumpărăturile pentru masa de Crăciun sau cea de Anul Nou sunt destul de diferite de cumpărăturile făcute în restul anului. De aceea, este mereu nevoie de ceva în plus în această perioadă şi este util să îţi faci o listă cât de cât completă de ingrediente necesare pentru masa de de sărbători.

Pentru ca un meniu complet include obligatoriu şi aperitive diverse, împreuna cu băuturi de tot felul şi deserturi speciale, lista de mai jos cuprinde cele mai importante produse la care poţi apela atunci când îţi doreşti să faci cumpărăturile pentru masa de Crăciun. Majoritatea ingredientelor alimentare sunt uşor de găsit în comerţ şi nici nu costă o avere:


I. Zărzăvaturi, legume, fructe
1. Cartofi roşii sau albi
2. Cartofi dulci pentru grătare sau ca ingrediente în reţete diverse
3. Varză albă şi varză roşie pentru gătit şi ornat, dar şi pentru un meniu vegetarian
4. Varză murată pentru sărmăluţe
5. Mazăre verde la conservă sau congelată
6. Morcovi, ţelină, pastârnac, pătrunjel, conopidă, în special pentru salata boeuf
7. Pătrunjel verde, mărar şi leuştean pentru ornat
8. Mere şi pere pentru gătit sau pentru servit la desert
9. Lămâi, portocale, mandarine, clementine etc. pentru gătit şi desert
10. Murături, castraveţi, gogonele, sau gogoşari pentru friptură.



II. Produse de băcănie
1. Orez cu bob lunguieţ şi orez cu bobul scurt
2. Pâine albă, integrală sau de secară
3. Zahăr alb şi zahăr brun
4. Unt şi smântână
5. Ulei alimentar din ulei de floarea-soarelui, de măsline, sau de arahide
6. Brânzeturi la alegere: caş, caşcaval, burduf, brânză dulce de vacă, parmesan, camembert etc.
7. Mălai pentru mămăligă servită alături de sărmale
8. Făină albă simplă sau gata preparată pentru aluaturi
9. Lapte proaspăt
10. Muştar dulce şi iute
11. Ingrediente pentru deserturi: praf de copt, drojdie, esenţă de vanilie, zahăr vanilat, cremă pentru prajituri, etc. O lista completa de ingrediente de calitate marca Dr.Oetker, pentru cele mai reuşite deserturi puteti găsi aici.



III. Carne şi produse din carne
1. Carne tocată simplă sau în amestec
2. Slănină simplă şi afumată
3. Carne de pui, vită sau porc, după preferinţe
4. Mezeluri, în sortimente variate, în special pentru aperitive
5. Cârnaţi simpli sau afumaţi
6. Ficat de porc sau pasăre
7. Afumături, aşa cum crede fiecare că poate servi la masă
8. Selecţii de carne pentru răcituri


Wed, Dec 25th 2013, 00:50


Trebuie să vă login înainte de a putea lăsa comentarii pe această pagină.