Caută rețete

10Orez cu tofuBy Bivol CezaraSunt o mulțime de rețete ispititoare cu tofu, dar care necesită ingrediente "exotice" destul de greu de găsit. Rețeta de aici este ușoară și accesibilă, și în caz că nu ați mai încercat să gătiți tofu până acum, cu siguranță rețeta este numai potrivită pentru început. După ea veți mai lua tofu, vă asigur. Totuși respectați ingredientele întocmai, uleiul de susan nu poate fi înlocuit cu oricare altul. Migdalele, însă, pot fi înlocuite cu semințe de pin sau chiar excluse.

Pentru a face tofu personal vedeți rețeta aici.
00Orez roșu în stil asiaticBy Sergiu TurcanuÎn supermaketurile locale cu ușurință se găsesc tot soiul de ingrediente aduse din Asia printre care și orezul roșu. Pentru această rețetă care este de fapt o invenție proprie am folosit așa-zisul "Red Cargo Rice" thailandez pe care l-am combinat cu diverse legume. A fost o improvizare în stil asiatic care până la urmă s-a dovedit a fi una foarte și foarte reușită. Vă recomand să încercați! Orezul roșu este o varietate a orezlui integral, ca și cel brun și cel sălbatic. Pe lângă faptul că este super-delicios acest orez roșu posedă și niște calități-minune: contribuie la scăderea nivelului colesterolului datorat ingredientului activ - mo­nacolin K, posedă calități de antioxidant, este o sursă bogată în vitaminele B1, B2, fier și calciu. Orezul roșu are nuanță de roșu la suprafață, dar este alb în interior, are gust de nucă și este puțin mai dulce ca cel obișnuit.