Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/libs/object.php on line 17

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/bootstrap.php on line 19
Cum-adauga-reteta :: Pofta Bunaset

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Cum se adaugă o reţetă nouă pe PoftaBuna.md


Doreşti să contribui şi tu cu una din reţetele tale delicioase la colecţia de reţete culinare pe PoftaBuna.md? Urmează aceşti 7 paşi simpli şi ţine cont de regulile noastre:

1. Introdu adresa de email şi parola pentru autentificare. Dacă nu ai încă un cont creat o poţi face chiar acum aici.

2. Verifică mai întâi dacă nu există deja o reţetă asemănătoare înscrisă. Dacă reţeta ta se aseamănă lasă mai degrabă o recenzie la acea reţetă decât să introduci o reţetă la fel.

3. Fă click pe "+REŢETĂ" din meniul de sus sau "Adaugă reţetă" din meniul contului tău şi completează toate câmpurile obligatorii marcate cu steluţă roşie. ATENŢIE: Vei avea nevoie de cel puţin o imagine cu dimensiunea minimă a laturii de 168px.

4. Selectează corect categoria reţetei! Reţetele sunt clasificate pe categorii distincte şi uneori s-ar părea că o reţetă se potriveşte pentru mai multe categorii, e nevoie însă de selectat o singură categorie. Iată câteva indicii: la aperitive se vor include toate bucatele ce se servesc înaintea mâncării principale, gustările şi snacks-urile; la carne vor merge bucatele unde ingredientul de bază este carnea, iar la legume unde ingredientul de bază este o legumă, grânele sau orezul. La salate se vor aduna toate felurile de salate, fie ele de origine vegetală sau animală. Toate mâncărurile lichide vor fi clasificate la supe, iar bucatele din peşte vor merge la categoria peşte. Crevetele, scoicile şi alte fructe de mare însă vor fi clasificate ca marine. La panificaţie pe lângă produsele de panificaţie tradiţionale se vor înscrie şi plăcinţelele, pizza, produsele de patiserie, clătitele şi preparatele din pâine, aluaturi. Iar dacă produsele de patiserie sunt dulci vor fi clasificate la dulciuri, împreună cu alte deserturi. La paste însă pe lângă tradiţionalele ca macaroane şi tăiţei vor fi şi diversele tipuri de aluat fiert cum sunt colţunaşii şi pelmeni. Sosurile pentru paste se vor include mai degrabă la paste cu recomandarea tipului cu care se combină cel mai bine, iar toate celelalte feluri de sosuri vor fi grupate la sosuri. Garniturile îşi au categoria lor, la fel ca şi băuturile şi conservele.

5. Scrieţi cu diacritice. Alegeţi un titlu cât mai scurt, dar semnificativ. Specificaţi corect timpul necesar pregătirea bucatelor şi timpul necesar preparării mâncărei propriu-zise. Enumăraţi toate ingredientele şi cantitatea lor, nu este neapărat să fie în grame şi ml - important este să fiţi înţeles. Descrieţi procesul de preparare şi oferiţi unele sfaturi dacă este necesar.

6. Completaţi câmpurile opţionale dacă doriţi. Specificaţi complexitatea reţetei, originea bucătăriei dacă se ştie şi numărul de porţii. La ingrediente-cheie se vor specifica doar ingredientele de bază marcate prin virgulă, iar la secţiunea "Despre reţetă" puteţi adăuga orice informaţie utilă despre reţetă, sfaturi, istoria apariţiei acestei reţete sau de unde aţi aflat această reţetă. Tot aici puteţi include coduri HTML pentru a posta un link sau chiar un video explicativ. Pentru a copia codul unui video de pe YouTube este suficient doar să apăsaţi "share" şi "embed" de sub video, după care îl copiaţi în caseta "Despre reţetă".

7. Încărcaţi imaginea sau imaginile pentru reţetă (mai multe imagini se pot adăuga şi după) şi tastaţi "Salvează". ATENŢIE: Asiguraţivă că sunteţi logat la momentul salvării reţetei! Reţeta va apărea pe site după aprobare de către administrator.

Cu siguranţă veţi fi apreciaţi de membrii comunităţii culinare PoftaBuna.md pentru reţetele postate!