set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Şalău prăjit

Raportează


1 din 4 Imagini Cezara

2 din 4 Imagini Cezara

3 din 4 Imagini Cezara

4 din 4 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Peşte
Vizualizări:  17897 vizualizări
Pregătire ingrediente:  30 minute
Timp de gătit:  20 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: 
Porţii: 2
Despre reţetă: Şalăul este un peşte foarte gustos, dietetic, cu foarte puţine oase. La aspect poate fi confundat cu ştiuca, dar este mai gustos (cel puţin prăjit).

Ingrediente

Şalău proaspăt(~500g) - 1 bucată,

Condimente: curry, coriandru măcinat, boia de ardei roşu, nucşoară măcinată, susan, piper negru, piper alb, piper roşu, ghimbir măcinat, sare - 1 linguriţă,

Mălai de porumb - 3 linguri,

Ulei pentru prăjit,

Căţei de usturoi - 10-12 bucăţi,

Lămâie - 1 bucată.

Mod de preparare

Curăţiţi şi spălaţi şalăul. Îndepărtaţi-i capul şi înotătoarele. Trupul tăiaţi-l bucăţi a câte 5-7cm. Fiecare bucată formată mai tăiaţi-o în 2 de-a lungul şirii spinării, eliberând fileul format de oase. 

 

Într-un vas amestecaţi fileul şi condimentele, acoperiţi-l şi lăsaţi-l pentru 15-20 min la temperatura camerei. Între timp decojiţi căţeii de usturoi, pisaţi-i. În masa formată scurgeţi sucul unei lămâi.

 

Într-o farfurie plată formaţi un amestec uscat din mălai de porumb, sare şi piper negru după gust. Încinge-ţi uleiul într-o tigaie. Fiecare bucată de peşte tăvăliţi-o bine prin mălai şi prajiţi-o la foc mediu pe ambele părţi până se rumeneşte. Bucăţile prăjite adunaţile într-o farfurie adâncă şi stropiţile pe fiecare în parte îndată ce le scoateţi din tigaie cu sucul de lămâie şi usturoi.

 

Fileul de şalău se serveşte fierbinte ca mâncare de bază solitară sau împreună cu oricare garnitură potrivită.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/recipe/şalău-prăjit">