set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Şalău cu fructe la cuptor

Raportează


1 din 1 Imagini www.wine.md
Încarcă imagine
de: Www.wine.md
Înscris la:  Peşte
Vizualizări:  1676 vizualizări
Pregătire ingrediente:  40 minute
Timp de gătit:  40 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: Mediteraneană
Porţii: nespecificat
Despre reţetă:  Un peşte deosebit! O reţetă gustoasă! se combină cu un vin Fautor Cabernet Sauvignon Rose, care are arome de fructe...www.wine.md

Ingrediente

4 peşti de 300-400 g fiecare
1 măr
1 portocală
1 lămâie
1 căpăţână usturoi
1 sfert de ardei gras roşu
3-4 peperoni
6 foi de dafin
2-3 linguriţe ketchup
4 linguri ulei de măsline
frunze de ţelina şi pătrunjel
boia, cimbru
sare, piper 

Mod de preparare

Se curăţă peştii de solzi şi branhii, se eviscerează, se spală bine şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru, inclusiv pe dinăuntru.


Puneţi peştii astfel pregătiţi într-o tava mai înăltuţă, adăugaţi uleiul, ketchup, zeamă de la portocală, mărul feliat, jumătate din usturoi tăiat felii subţiri, foile de dafin şi 1/2 de lămâie tăiată felii pe care le întroduceţi puţin sub opercul (osul care acoperă branhiile). Adăugaţi un litru de apă, peperoni taiaţi bucăţi şi câteva frunze de ţelină şi pătrunjel.
Pudraţi cu puţin piper, cimbru şi boia şi daţi tava la cuptorul preincălzit, la foc mediu 15 minute, apoi încă 15 minute la foc mic. Udaţi din când în când peştii cu zeama din tavă.

 

Scoateţi tava şi lasaţi-i să se răcorească puţin. Puneţi-i pe un platou, împreună cu fructe şi zeama din tava, decoraţi cu fâşiuţe de ardei roşu, peperoni şi usturoi din tavă.

 

Se servesc cu garnitură de cartofi natur şi câte o bucată de lămâie.
O mâncare uşoară şi simplu de preparat. Poftă bună!!!

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/şalău-cu-fructe-la-cuptor">