set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Ţuică fiartă

Raportează


1 din 1 Imagini Sergius
Încarcă imagine
de: Sergius
Înscris la:  Băuturi
Vizualizări:  32613 vizualizări
Pregătire ingrediente:  1 minute
Timp de gătit:  2 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: simplă
Originea bucătăriei: Românească
Porţii: 2
Despre reţetă: Se zice că ţuica fiartă ar fi un remediu bun pentru gripă şi răceală, ba chiar ar scade riscul de a face pneumonie. Cert este faptul că se bea cu mare plăcere pe timp de iarnă - mai ales pe aşa friguri cum au dat peste noi acum. Ţin să atenţionez însă că nu se recomandă servirea ţuicii afară la frig! E bine ca pentru această reţetă să se folosească ţuica (se prepară din prune) pentru că dă o aromă specială, dar se poate folosi şi rachiul.

Ingrediente

150ml ţuică

6-7 boabe de piper negru

5 cuişoare

1 linguriţă de miere de albini

Mod de preparare

Ţuica se toarnă într-un ibric şi se condimentează cu boabe de piper negru şi cuişoare. Se pune la fiert la foc mic şi se adaugă o linguriţă de miere de albini care se amestecă până se dizolvă complet. Imediat cum ţuica începe să dea în clocot se scoate şi este bună pentru servit.

 

Se poate prepara şi în cantităţi mai mari, caz în care se păstrează în termos. Nu trebuie exagerat cu mirodeniile căci se zice că devine greţoasă. Pentru doamne se mai recomandă să pună şi scorţişoară, iar mierea poate fi înlocuită cu zahăr.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/ţuică-fiartă">