Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/libs/object.php on line 17

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/bootstrap.php on line 19
Aluat pentru pizza :: Pofta Bunaset

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Aluat pentru pizza

Raportează


1 din 1 Imagini Sergius
Încarcă imagine
de: Sergius
Înscris la:  Panificaţie
Vizualizări:  3384 vizualizări
Pregătire ingrediente:  10 minute
Timp de gătit:  30 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: simplă
Originea bucătăriei: 
Porţii: 4
Despre reţetă: Este aluatul pentru pizza pe care îlprepar şi care de fiecare dată iese delicios. Este pentru pizza cu blat subţire.

Ingrediente

Pentru 1 pizza mare cât tava pentru rolă şi încă o tigaie medie de pizza (sau 3 pizza a câte 30cmîn diametru).

  • 25g drojdii proaspete sau 1 linguriţă drojdii uscate (de preferat drojdia proaspătă)
  • 1 1/2 cană de apă caldă (aprox. 350cc)
  • 3 1/2 căni făină (aprox 500g)
  • 1-2 linguriţe ulei de măsline
  • sare

Mod de preparare

Drojdia se decongelează la temperatura camerei şi se dizolvă în apă călduţă. Atenţie: nu în apă fierbinte! Se lasă pentru puţin timp şi se amestecă cu făina (cât încape) pentru a forma aluatul. Când este aproape format se adaugă puţin ulei de măsline şi după ce mai consumă puţină făină se aranjează la fundul unui vas unde se lasă să crească. Se acoperă cu un prosop de bucătărie sau şi mai bine cu folie de plastic. 

 

După ce creşte bine, timp de minim 30 minute aluatul este gata pentru rolă. Acesta se aşterne în tava de copt manual sau se întinde în prealabil cu făcăleţul. Important e ca acesta să fie de un strat cât de îngust posibil.

 

În practic orice combinaţie de ingrediente pentru pizza următorul pas este acoperirea întregului strat cu un amestec de sos din tomate. Acesta se formează din pastă de tomate dizolvată cu puţină apă. Înainte de a aplica stratul de sos de tomate aluatul se mai poate unge cu puţin ulei de măsline - pizza devine mai crocantă astfel. De obicei ung întreaga suprafaţă a aluatului până la capete şi încerc să acopăr tot aluatul cu ingrediente pentru pizza, astfel pizza se primeşte cu fâşii de aluat la margini neacoperit foarte înguste.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/aluat-pentru-pizza">