set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Ardei în sos de roşii

Raportează


1 din 1 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Legume
Vizualizări:  1859 vizualizări
Pregătire ingrediente:  20 minute
Timp de gătit:  30 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: 
Porţii: 4
Despre reţetă: Reţeta este o adaptare a sosului din roşii servit cu ardei copt în rolă. Varianta prezentată economiseşte timp şi capătă un gust special datorită faptului că sosul din start împrumută din aroma ardeilor.

Ingrediente

5 ardei dulci verzi

600g de roşii

3 cepe

1 lingură de făină

~200ml apă

sare, piper negru măcinat

ulei

Mod de preparare

Ceapa se toacă cuburi. Ardeii curăţaţi de seminţe, se despart în jumătate de-a lungul şi se taie fâşii mari. Roşiile se taie şi ele în jumătate şi se dau prin răzătoare aruncând pieliţa rămasă.

 

Într-o tigaie adâncă sau într-un ceaunel rumenim ceapa în ulei. Introducem bucăţile de ardei şi le prăjim bine până se înmoaie şi îşi schimbă culoarea. Sărăm şi piperăm. Adăugăm sucul de roşii şi fierbem 10 minute. Dizolvăm făina în apă rece, evitând formarea cocolaşelor, şi o turnăm peste sos amestecând permanent. Dacă sosul devine prea gros se mai adaugă apă. Se lasă să fiarbă 2-3 minute şi poate fi luat de pe foc.

 

Se poare servi izolat sau împreună cu orez sau hrişcă.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/ardei-în-sos-de-roşii">