set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Asparagus cu cartofi şi şuncă (bacon) servit cu sos de caşcaval

Raportează


1 din 1 Imagini Ingerul_gri
Încarcă imagine
de: Ingerul_gri
Înscris la:  Legume
Vizualizări:  2306 vizualizări
Pregătire ingrediente:  30 minute
Timp de gătit:  20 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: 
Porţii: 4
Despre reţetă: E primavară, aşadar e perioada legumelor proaspete. Primele ce ies pe piaţă sunt salatele, castraveţii, roşiile, ridichea şi bineînţeles că şi asparagusul. De obicei asparagusul se serveşte cu sosul olandez şi cartofi noi, ca supa sau pe tartine cu somon. Eu vă propun o altă variantă un pic mai domesticită. Din păcate nu am fotografiat mîncarea aşezată pe farfurie, eram toţi flămînzi şi de aia vedeţi cum a fost la mine în tavă.

Ingrediente

500g asparagus verde, la dorinţă alb

500g cartofi noi

200-300g de bacon feliat sau şuncă

busuioc uscat, cam o linguriţă mică

2 linguri suc de lămîie

o lingură de unt

ulei de măsline

 

Pentru sos:

frişcă şi caşcaval ras Grana padano în cantităţi 1:1

o linguriţă de busuioc 

sare la gust

Mod de preparare

Cartofii se fierb în coajă. Asparagusul se curăţă numai la capete de coajă. În apa care fierbe în cratiţă înaltă adăugăm o boaghe de sare, sucul de lămîie şi untul şi adăugăm asparagusul cu capetele curăţate în jos, iar partea fragedă să nu fie acoperită de apă. Fierbem în jur de 5 minute maximum şi apoi scufundăm în apa clocotindă şi partea fragedă şi mai fierbem un minut. Luăm de pe foc şi scoatem din apă legumele. 

 

Incingem rola pînă la 180 grade celsius, curăţăm cartofii, le taiem rondele şi le aşezăm pe tava unsă cu ulei de măsline, sărăm, piperăm şi presurăm cu busuioc. Firele de asparagus se înfăşoară în baconul tăiat felii subţiri şi se aşează pe rondelele de cartofi şi se da la cuptor pentru 10 minute maximum şi de dorit la programul "gril".  La mine bacon-ul a fost la bucată şi nu am fost aptă să îl tai felii subţiri, de aia am aşezat asparagusul peste cartofi şi bacon-ul peste asparagus.

 

Între timp preparăm sosul. Frişca se pune la foc, cînd începe să dea în clocot adăugăm busuiocul şi caşcavalul ras. Amestecăm bine, lăsăm să dea în clocot şi luăm de pe foc.

 

Aşezăm pe farfurii şi poftă bună!

 

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/asparagus-cu-cartofi-si-suncabacon-servit-cu-sos-de-cascaval">