Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/libs/object.php on line 17

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/bootstrap.php on line 19
Baghetă cu brânză şi usturoi :: Pofta Buna



set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Baghetă cu brânză şi usturoi

Raportează


1 din 11 Imagini Sergius

2 din 11 Imagini Sergius

3 din 11 Imagini Sergius

4 din 11 Imagini Sergius

5 din 11 Imagini Sergius

6 din 11 Imagini Sergius

7 din 11 Imagini Sergius

8 din 11 Imagini Sergius

9 din 11 Imagini Sergius

10 din 11 Imagini Sergius

11 din 11 Imagini Sergius
Încarcă imagine
de: Sergius
Înscris la:  Panificaţie
Vizualizări:  3368 vizualizări
Pregătire ingrediente:  15 minute
Timp de gătit:  15 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: simplă
Originea bucătăriei: 
Porţii: 2
Despre reţetă: Această reţetă este inspirată din una din reţetele Lindei McCartney. Reţeta originală este una vegetariană şi nu conţine brânză de oi, iar untul este înlocuit cu margarină. Vă îndemn să o încercaţi pe cea propusă de mine pentru a descoperi un adevărat deliciu! Este un aperitiv superb, se combină de minune la supe, dar se poate consuma şi ca o mâncare de bază.

Ingrediente

Baghetă franceză - 1 buc.

Unt - 120g.

Usturoi - 8-10 căţei

Pătrunjel - 1/2 legătură

Brânză de oi - 50g.

Mod de preparare

Se curăţă  şi se pisează căţeii de usturoi. Untul se topeşte în tigaie la foc mic şi în el se scufundă usturoiul doar pentru un minut, pentru a căpăta aromă. Pătrunjelul se taie mărunt şi se pune într-un bol, iar pe deasupra se toarnă untul topit cu usturoi creând un amestec.

 

Pe partea superioară şi dorsală a baghetei se formeză adâncituri oblice prin tăiere. Se procedează la fel ca la tăierea baghetei în felii, doar că feliile nu se taie până la capăt, ci rămâne 1-2 cm până la coajă (vezi imagine). Bagheta între-feliată se amplasează pe o folie de aluminiu, iar adânciturile se umplu cu amestecul din unt, pătrunjel şi usturoi. În aceleşi adâncituri se mai adaugă brânza de oi dată prin răzătoare. Bagheta se înfăşoară în folia de aluminiu şi se pune în rolă pentru 15 minute.

 

Se serveşte fierbinte!

Recenzii

de : Bucatarul-Sef pe 2011-07-29 07:30:25
Iată şi un filmuleţ video cu o interpretare asemănătoare dar simplificată a acestei reţete:
de : Cezara pe 2011-03-05 04:39:00
Mulţumesc pentru reţetă. Este un adevărat deliciu. Mmmmm!

/reteta-culinara/baghetă-cu-brânză-şi-usturoi">