set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Bulgogi

Raportează


1 din 9 Imagini Sergius

2 din 9 Imagini Sergius

3 din 9 Imagini Sergius

4 din 9 Imagini Sergius

5 din 9 Imagini Sergius

6 din 9 Imagini Sergius

7 din 9 Imagini Sergius

8 din 9 Imagini Sergius

9 din 9 Imagini Sergius
Încarcă imagine
de: Sergius
Înscris la:  Carne
Vizualizări:  3437 vizualizări
Pregătire ingrediente:  120 minute
Timp de gătit:  15 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: Asiatică
Porţii: nespecificat
Despre reţetă: Îmi place nespus de mult mâncarea coreană şi una dintre bucatele tradiţionale ce le-am îndrăgit locuind în Corea este bulgogi (se pronunţă - "buligoghi"), care în traducere înseamnă "bul"-foc, "gogi"-carne şi este de fapt carnea de vită marinată şi prăjită pe tava. Se mai înâlnesc şi variaţii din carne de porc sau pui, dar marinatul este esenţial!

Ingrediente

  • 1 kg felii subţiri de muşchi de vită (feliate de 2-3mm grosime)
  • 5 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1 pară asiatică (Nashi) decojită
  • 1 măr dulce
  • 40 ml sos de soia (de preferat kanjang corean sau tamari japonez)
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 2-4 linguri de zahăr pudră (depinde de cât de dulci sunt perele)
  • 2 cepe verzi tăiate fin
  • Piper negru după gust

Mod de preparare

  1.  Muşchiul de vită trebuie îngheţat mai întâi pentru a putea fi tăiat în felii subţiri de 2-3mm. Carnea se taie cel mai bine atunci când muşchiul este semi-îngheţat. Dacă carnea nu se feliază bine mai ţineţi-o în congelator!
  2. Daţi prin răzătoare un măr şi scurgeţi cu mâinile sucul acestuia deasupra feliilor de carne de vită.
  3. Într-un bol aparte daţi prin răzătoare măruntă ceapa şi prăsada dulce, adăugaţi sosul de soia şi usturoiul pisat. Gustaţi marinatul creat şi mai adăugaţi pudra de zahăr dacă nu este suficient de dulce.
  4. Mixaţi carnea cu marinatul şi mai turnaţi uleiul de susan, adăugaţi ceapa verde feliată, piperul negru proaspăt zdrobit şi amestecaţi bine având grijă ca fiecare felie de carne să interacţioneze cu marinatul. Marinaţi pentru cel puţin câteva ore (ideal - peste noapte).
  5. Carnea se prăjeşte chiar înainte de a fi servită pe tigaie ce nu se lipeşte sau în tavă la cuptor.
  6. Se serveşte cu orez fiert şi murătură tradiţională coreană din varză - kimchi.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/bulgogi">