set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Caciula lui Guguţă

Raportează


1 din 2 Imagini Mihaela

2 din 2 Imagini Mihaela
Încarcă imagine
de: Mihaela
Înscris la:  Dulciuri
Vizualizări:  6975 vizualizări
Pregătire ingrediente:  20 minute
Timp de gătit:  2 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: 
Porţii: nespecificat
Despre reţetă: Pentru CONCURS: Dr.Oetker

Ingrediente

  1. 250g unt 
  2. 2 linguri rachiu sau coniac
  3. 1 linguriţă praf de copt
  4. cca 400g făină
  5. 3 borcane de compot de vişine/vişină conservată
  6. 600ml frişcă
  7. 100g zahăr praf

Mod de preparare

Se amestecă untul cu smîntîna, adăugăm rachiul, praful de copt şi începem să adăugăm cîte puţină făină, până obţinem un aluat lipicios.
Punem aluatul în frigider timp de o oră, după ce îl împărţim în 14 bucăţi egale.

Întindem fiecare bucată de aluat, trebuie să aibă toate foile o dimensiune egală. Aşezăm un şir de vişine pe fiecare foaie de aluat şi rulăm încet, beţişorul astefel obţinut îl punem pe tava acoperită cu hârtie de copt. Încercaţi să faceţi beţisoarele cât mai drepte posibil, le coacem la 180 °C timp de cca 40 minute, până sânt rumene. Lăsăm la răcit şi preparăm crema.

 

Batem bine frişca, adăugăm zahărul, ca să se bata bine frişca e bine sa fie rece. Începem şi construim torta, la bază punem mai multe beţişoare, pe care le acoperim cu puţină frişcă, punem cu 2-3 mai puţine beţisoare deasupra, punem frişca cu alte 4 beţişoare, frişca şi 2 beţişoare, frişcă şi ultimul, acoperim toată torta cu frişcă multă.

 

Dăm la rece, aveţi grijă că beţişoarele sânt fragile, se pot rupe uşor. Poftă bună!

Recenzii

de : Bucatarul-Sef pe 2011-12-23 00:54:24
Mulţumim pentru această reţetă clasică de pe meleagurile noastre!

/reteta-culinara/caciula-lui-guguta">