set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Cheese cake

Raportează


1 din 1 Imagini culinar.md
Încarcă imagine
de: Culinar.md
Înscris la:  Dulciuri
Vizualizări:  2207 vizualizări
Pregătire ingrediente:  15 minute
Timp de gătit:  5.3 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: Europeană
Porţii: 4
Despre reţetă: „Pentru CONCURS: Dr.Oetker”

Ingrediente

- 300g biscuiţi cu unt
- 120g unt topit
- 600g cremă de brânză
- 500g brânză de vaci dietetică
- 400g smântână
- 300g zahăr
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 6 ouă
- zahăr pudră pentru presărat pe deasupra la sfârşit
- dulceaţă de afine

Mod de preparare

Puneţi biscuiţii într-un vas mare şi sfărâmaţi-i cu mâna până obţineţi un fel de pesmet cu o granulaţie mai mare. Adăugaţi untul topit şi amestecaţi bine până se încorporează bine untul în compoziţie. Turnaţi apoi biscuiţii într-o formă de tort şi presaţi-i bine, până simţiţi că aveţi un blat tare şi uniform. Întroduceţi forma de tort la frigider şi lăsaţi-o în frigider 10 minute. Între timp preîncălziţi cuptorul la 150 de grade şi începeţi prepararea cremei de brânză.


Într-un castron mare puneţi crema de brânză şi brânză dietetică, adăugaţi zahărul, esenţa de vanilie şi amestecaţi bine până când omogenizaţi toate ingredientele. După ce aţi obţinut o cremă omogenă începeţi să adăugaţi ouăle, unul câte unul. Nu adăugaţi următorul ou până când nu aţi integrat bine în compoziţie oul adăugat anterior. După ce aţi adăugat toate ouăle, adăugaţi şi smântâna şi amestecaţi până obţineţi o cremă omogenă. Odată ce aţi terminat de pregătit crema şi au trecut minim 10 minute, scoateţi forma de tort de la frigider şi turnaţi crema de brânză în formă apoi întroduceţi prăjitura în cuptorul preîncălzit la 150 de grade şi lăsaţi-o în cuptor 1 oră şi 30 de minute. După ce s-a copt, scoateţi-o din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească. După ce s-a răcit, întroduceţi prăjitura în frigider şi lăsaţi-o la rece minim 4 ore.


După ce au trecut cele 4 ore, scoateţi-o din frigider şi îndepărtaţi inelul formei de tort (ajutaţi-vă de un cuţit dacă s-a lipit de margini). După ce aţi scos inelul formei de tort, presăraţi zahăr pudră pe deasupra şi mutaţi prăjitura pe un platou. Porţionaţi prăjitura şi o puteţi servi alături de o dulceaţă de afine de la frigider.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/cheese-cake">