set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Chili con carne

Raportează


1 din 7 Imagini Cezara

2 din 7 Imagini Cezara

3 din 7 Imagini Cezara

4 din 7 Imagini Cezara

5 din 7 Imagini Cezara

6 din 7 Imagini Cezara

7 din 7 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Supe
Vizualizări:  3345 vizualizări
Pregătire ingrediente:  15 minute
Timp de gătit:  60 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: Mexicană
Porţii: 4
Despre reţetă: Reţeta originală este destinată pentru prepararea sosului picant Chili con carne. O mică modificare, însă, a transformat-o într-o supă deosebită, cu o compoziţie diferită de cea tradiţională. Bărbaţii cu siguranţă o vor aprecia - fiecare lingură de supă ce o sorbesc conţine carne. În acelaşi timp supa nu este una greoaie, fapt apreciat şi de femei.

Ingrediente

 

carne de vită tocată - 300g,

ceapă - 1 bucată,

usturoi - 2-3 căţei,

ardei (de preferat roşii) - 2 bucăţi,

ardei chili (iuţi) - 2 bucăţi,

roşii - 2 bucăţi,

suc de roşii - 500ml (sau pastă de roşii - 2 linguri),

fasole roşie conservată - 400g,

chimen - 1 linguriţă,

coriandru - 1 linguriţă,

piper negru, piper roşu, sare - după gust

ulei

apă - 1 litru

Mod de preparare

 

Se taie cuburi toate legumele: ceapa, usturoiul, ardeiul dulce şi iute, roşiile.

 

Într-o cratiţă se rumeneşte ceapa în ulei. Se pune usturoiul şi se căleşte 2-3 minute. Se adaugă ardei chili împreună cu mirodeniile - piper negru şi roşu, chimen, coriandru, sare şi se călesc câteva minute. Se adaugă ardei dulce şi se prăjeşte circa 5 minute amestecând periodic. Se introduce carnea tocată şi se căleşte până devine brună. Dacă e nevoie mai folosiţi ulei. Se pun roşiile tăiate şi se reduce focul. Încă după 5 minute se toarnă sucul de roşii (dacă utilizaţi pastă de roşii - dizolvaţi-o în apă). Când începe să clocotească se adaugă apa, şi se fierbe la foc mic 30-40 minute amestecând periodic. La final se adaugă fasolea roşie şi se mai fierbe încă 10 minute.

 

Stingeţi focul şi mai lăsaţi supa să stea timp de 10 minute înainte de servire. Acest timp este necesar pentru ca supa să îmbine mai bine aromele. Puteţi înfrumuseţa supa cu frunze de coriandru, ţelină, etc.

 

Reţeta originală mexicană "Chili con carne" mai conţine un ingredient special - ciocolata neagră! Ea se adaugă odată cu fasolea şi într-o cantitate mică, doar un pătrăţel. Încă aztecii ştiau să combine ardeiul chili cu ciocolata.

 

Recenzii

de : Augusta pe 2011-03-10 12:14:49
Mi-a placut reteţa mult. O delectare de gust, mai ales pentru iubitori de ceva picant, ceva potrivit penru vremea rece-te incălzeşte din interior, potrivit şi cu un păhărel de vin roşu.
de : Sergius pe 2011-02-23 15:10:57
Superbă această supă!
Parcă mâncasem undeva aşa ceva... :) Arată delicios!

/reteta-culinara/chili-con-carne">