Cioppino

AutorBucătarul Șef
DificultateIntermediar

Cioppino este o rețetă italiană și este una din mâncările populare în San Francisco. Pe lângă ingredientele de bază: pește alb, crevete și scoici, americanii mai folosesc uneori și crab sau carne de crab.

ShareTweetSave
Randamente4 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 5 minute
 350 gr file de pește(de preferat alb)
 500 gr creveți
 500 gr scoici
 ulei de măsline
 1 ceapă medie
 3 căței de usturoi
 1 foaie de dafin
 150 ml vin alb
 400 ml suc de roșii
 bulion de pui (la dorință)
 ½ linguriță oregano uscat
 4 felii de lămâie
 praf de ardei iute
 sare, piper
 pătrunjel
1

Ceapa tocată cuburi se pune la călit în ulei de măsline, peste 5 minute se adaugă și usturoiul pisat.

2

Apoi urmează vinul alb, foia de dafin, oregano și puțin praf de ardei iute. Se înăbușă câteva minute. Se toarnă sucul de roșii și se fierbe încă 30 minute.

3

Dacă doriți un sos mai rar adăugați puțin bulion de pui, dacă preferați sosul mai dens - nu adăugați nimic. Aruncați în sos feliile de lămâie și peștele. Când dau în clocot adăugați crevetele și lăsați sa fiarbă câteva minute până se fac roz.

4

Urmează scoicile, acestea se fierb cu capacul închis timp de 5 minute. Toate scoicile trebuie să se deschidă, dacă au rămas scoici nedeschise acestea se înlătură.

5

Se sărează și piperează după gust. Se mai poate adăuga praf de ardei iute dacă doriți un Cioppino mai picant. Se ornează cu pătrunjel tocat și se servește cu pâine proaspătă.

Ingrediente

 350 gr file de pește(de preferat alb)
 500 gr creveți
 500 gr scoici
 ulei de măsline
 1 ceapă medie
 3 căței de usturoi
 1 foaie de dafin
 150 ml vin alb
 400 ml suc de roșii
 bulion de pui (la dorință)
 ½ linguriță oregano uscat
 4 felii de lămâie
 praf de ardei iute
 sare, piper
 pătrunjel

Indicații

1

Ceapa tocată cuburi se pune la călit în ulei de măsline, peste 5 minute se adaugă și usturoiul pisat.

2

Apoi urmează vinul alb, foia de dafin, oregano și puțin praf de ardei iute. Se înăbușă câteva minute. Se toarnă sucul de roșii și se fierbe încă 30 minute.

3

Dacă doriți un sos mai rar adăugați puțin bulion de pui, dacă preferați sosul mai dens - nu adăugați nimic. Aruncați în sos feliile de lămâie și peștele. Când dau în clocot adăugați crevetele și lăsați sa fiarbă câteva minute până se fac roz.

4

Urmează scoicile, acestea se fierb cu capacul închis timp de 5 minute. Toate scoicile trebuie să se deschidă, dacă au rămas scoici nedeschise acestea se înlătură.

5

Se sărează și piperează după gust. Se mai poate adăuga praf de ardei iute dacă doriți un Cioppino mai picant. Se ornează cu pătrunjel tocat și se servește cu pâine proaspătă.

Cioppino

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.