set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Ciorbă de peşte

Raportează


1 din 5 Imagini Cezara

2 din 5 Imagini Cezara

3 din 5 Imagini Cezara

4 din 5 Imagini Cezara

5 din 5 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Supe
Vizualizări:  2759 vizualizări
Pregătire ingrediente:  20 minute
Timp de gătit:  40 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: Românească
Porţii: 4
Despre reţetă: Ciorba de peşte românească este acrită cu borş acru sau zeamă de varză în comparaţie cu supa de peşte rusească (uha). Se prepară dintr-o varietate mare de peşte, în special de apă dulce.

Ingrediente

500g peşte (tolstolobul este foarte reuşit)

1 ceapă

3 căţei de usturoi

3 cartofi

1 morcov

1/2 rădăcină de ţelină

2 roşii

1 ardei dulce

1 litru de apă

500ml borş acru

1 legătură de leuştean proaspăt

1 frunză de dafin

pătrunjel

sare, piper negru boabe

Mod de preparare

Se curăţă peştele şi se taie bucăţi potrivite. Dacă se foloseşte şi capul, i se îndepărtează branhiile.

Legumele se curăţă şi ele şi se taie cuburi. Roşiile înainte de a fi tocate se scufundă în apă fierbinte pentru 1-2 minute şi li se îndepărtează pieliţa.

 

Se pune o craţită cu apa pe foc. Când dă în clocot se pun legumele tăiate (cu excepţia usturoiului), frunza de dafin, sare şi boabele de piper negru şi se lasă să fiarbă 15 minute. După se toarnă borşul acru şi se mai fierbe 5 minute. Se adaugă bucăţile de carne şi usturoi care se fierb 10 minute la foc mic să rămână bulionul limpede. La sfârşit se presoară verdeaţa mărunţită şi se ia ciorba de pe foc.

 

Se lasă ciorba de peşte acoperită pentru un sfert de oră şi apoi se serveşte. Peştele poate fi servit într-o singură farfurie aparte, iar bulionul repartizat fiecărei persoane.

Recenzii

de : Sergius pe 2012-04-19 04:08:40
Astăzi vreau aşa supă! A fost super-delicioasă data trecută!

/reteta-culinara/ciorbă-de-peşte">