set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Ciorbă rădăuţeană

Raportează


1 din 1 Imagini Maria
Încarcă imagine
de: Maria
Înscris la:  Supe
Vizualizări:  2692 vizualizări
Pregătire ingrediente:  20 minute
Timp de gătit:  30 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: avansată
Originea bucătăriei: Românească
Porţii: 4
Despre reţetă: Colega de serviciu a adus reţeta din Bucovina.

Ingrediente

 

- o găina

- 3 morcovi

- 3 cepe

- 2 rădăcini pătrunjel

- 1 ţelina

- 1 ardei dulce(se poate şi îngheţat)

- 1 ardei iute

- 2 ouă

- 400 g smântâna

- oţet sau suc de lămâie

- o căpăţâna medie de usturoi

- piper boabe

- verdeaţă după gust

- 3 linguri făină

- 3 linguri oţet

- sare după gust

 

Mod de preparare

 

Găina se taie în bucăţi şi se pune pe 15 min în apă să iasă sângele, se pune la fiert la foc mic găina cu ţelina, rădăcina de pătrunjel, ceapa  şi morcov. Dacă găina este de la ţară apoi se pune la fiert ca răciturile 4-6ore. (eu am pus pe noapte).După ce se scoate spuma se pune piper boabe, ardei şi frunză de dafin. Când carnea este fiartă , se scoate  de pe oase şi se taie bucăţele.


Zeama se strecoară,legumele fierte se scot  şi se bat în blender cu putină zeamă, după aceasta se pun înapoi în oală  pe foc mic încă 5 min. Aparte se bat 2 ouă cu smântâna şi făina, compoziţia căpătată se adaugă câte puţin atent în oală mestecând, se mai lasă 5 min pe foc mic până ciorba devine consistentă.


Se toarnă ciorba căpătată în farfurii, se adaugă carne tăiată bucăţi, usturoi pisat verde (dacă este posibilitate), verdeaţă şi oţet sau suc de lămâi după gust


Se serveşte fierbinte. Poftă bună !!

 

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/ciorba-radauţeana">