Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/libs/object.php on line 17

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/bootstrap.php on line 19
Clătite dantelate :: Pofta Bunaset

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Clătite dantelate

Raportează


1 din 2 Imagini naskwik

2 din 2 Imagini naskwik
Încarcă imagine
de: Naskwik
Înscris la:  Dulciuri
Vizualizări:  2739 vizualizări
Pregătire ingrediente:  10 minute
Timp de gătit:  60 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: Rusească
Porţii: nespecificat
Despre reţetă: „Pentru CONCURS: Dulceaţa Vita”

Ingrediente

0,5 litri chefir
300ml lapte
325g făină
2 ouă de casă
2 linguri miere de albini sau zahăr
1 pacheţel zahăr vanilat
1 linguriţă de sare de mare nu chiar rasă de tot
1 linguriţă  bicarbonat de sodiu
5 linguri ulei

smântână, gem sau dulceaţă pentru servit


Mod de preparare

Fiecare are o reţetă preferată pentru clătite, o prezint pe cea folosită de mine în mod sigur de fiecare dată când vreau clătite, aşi spune ca e reţeta cea mai reuşită din cele încercate de mine până acum şi cea pe care n-am să o schimb oricât mi-aşi dori să fac acest lucru :)) !


Incălziţi chefirul să fie fierbinte ca un ceai care îl puteţi bea, încorporaţi în el zahărul, zaharăl vanilat, sarea şi  făina şi o mixaţi cu un tel, trebuie să rezulte o consistenţă groasă ca o smântână de 30% chiar mai mult, când amestecaţi în ea să simţiţi că compoziţia opune rezistenţă.Adăugaţi bicarbonatul de sodiu, după amestecare veţi observa imediat o reacţie frumoasă şi sănătoasă de creştere a aluatului, acum vine timpul şi rolul principal al laptelui, opăriţi aluatul cu laptele care a fiert imediat şi amestecaţi energic în compoziţie ca să-l încorporaţi repede să nu apară cocoloaşe de aluat (nu vă speriaţi e foarte simplu, doar să amestecaţi mai cu suflet ;) ).

 

Adăugaţi şi uleiul, ouăle şi sunteţi pregătiţi pentru prăjit clătitele, cel mai bine să folosiţi pentru clătite o tigaie de fontă în care nu prăjitţi şi pârjoale sau peşte :)) , eu am o tigaie pe care o folosesc doar la clătite ca să nu prindă alte arome ameţitoare în afară de vanilie :D .


Încălziţi bine tigaia şi o stropiţi cu o pensulă muiată în ulei, se prăjesc la foc mijlociu, turnaţi în centrul tigăii câte un polonic din compoziţie, rotind tigaia până ce se acoperă toată suprafaţa cu aluat.


Când se aureşte clătita pe margine o întoarceţi si o prăjiţi încă 10 secunde.


Am umplut clătitele cu smântână şi le-am servit cu dulceaţă de zmeură, ehhh.... ce bune au fost, dar mai am câteva la ceai :P !

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/clatite-dantelate">