set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Deliciu cu caise

Raportează

de: Luminita20_2006
Înscris la:  Dulciuri
Vizualizări:  1444 vizualizări
Pregătire ingrediente:  120 minute
Timp de gătit:  20 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: 
Porţii: 4
Despre reţetă: „Pentru CONCURS: Dr.Oetker”

Ingrediente

Blat:
- 300g biscuiţi simpli
- 50g unt
- 50ml frişcă
- 3 linguri zahăr

Cremă:
- 500ml iaurt
- 250ml frişcă
- esenţă de vanilie
- 2 plicuri gelatină
- 6 linguri zahăr
- zeamă 1/2 lămâie
- compot caise

Decor: 20ml fişcă + 50g ciocolată

Mod de preparare

Biscuiţii se pun la fărâmat în robot de bucătărie cu untul. Se pun 3 linguri de zahăr la caramelizar. Când a prins culoare se adaugă frişca . După ce s-a topit tot zahărul se dă deoparte. Se amestecă biscuiţii fărâmaţi cu frişca caramel. Se pune compoziţia obţinuta într-o tavă tapetata cu hârtie, se aseaza bine cu o lingură şi se dă la frigider.

 



Crema.
Se bate frişca bine. Iaurtul se amestecă cu zahărul, esenţa şi zeama de lămâie şi se bate bine până când se topeşte zahărul. Gelatina se hidratează cu apă, se topeşte pe baie de abur. Se amestecă bine iaurtul cu frişca şi gelatina.

Se toarnă jumătate din cremă peste blat apoi se pun caisele din compot şi apoi se toarnă restul de cremă.

 

Se dă la frigider 2-4 ore. Se decorează cu felii de piersică şi un toping preparat din ciocolată şi frişcă, pus pe foc până când se topeşte ciocolata.

Recenzii

de : Bucatarul-Sef pe 2011-12-11 12:38:51
Arată a fi un adevărat deliciu!

/reteta-culinara/deliciu-cu-caise">