set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Fasole făcăluită

Raportează


1 din 6 Imagini Cezara

2 din 6 Imagini Cezara

3 din 6 Imagini Cezara

4 din 6 Imagini Cezara

5 din 6 Imagini Cezara

6 din 6 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Legume
Vizualizări:  7962 vizualizări
Pregătire ingrediente:  60 minute
Timp de gătit:  90 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: 
Porţii: 4
Despre reţetă: Deşi nu am găsit originea acestei mâncări (o gătesc mai multe naţiuni, fiecare în felul său) fasolea făcăluită sau bătută este cunoscută de orice român. Nici de pe o masă tradiţională de post nu lipseşte, şi nu în zadar, chiar e bună!

Ingrediente

1 pahar fasole albă

3 cepe mari şi 1 mică

1 morcov

2 căpăţini de usturoi

1 linguriţă pastă de tomate

1 frunză de dafin

sare

apă

ulei de floarea soarelui

 

 

Mod de preparare

Se spală fasolea bine şi se lasă într-un castronel cu apă rece la umflat pentru 1-2 ore.

 

Se pune la fiert fasolea schimbând apa îndată ce dă în fierbere cel puţin o dată. Ultima apă se sărează, se adaugă ceapa mică, morcovul tăiat bucăţi şi frunza de dafin şi se lasă fasolea să fiarbă la foc mic ~ 60 min.

 

În acest răstimp se curăţă şi se pisează căţeii de usturoi. Cepele mari se taie cuburi şi se călesc bine în suficient ulei. Jumătate de prăjitură se extrage într-o farfurie, iar în a 2-a jumătate se adaugă linguriţa de pastă de tomate şi se mai prăjeşte amestecând câteva minute.

 

Când fasolea se răsfierbe se ia de pe foc. Se scurge apa înt-un bol (dacă fasolea făcăluită va fi prea densă se răreşte cu puţină apă colectată). Se striveşte fasolea împreună cu legumele cu care a fiert cu ajutorul zdrobitorului pentru piure sau a unui robot de bucătărie. Frunza de dafin se înlătură. Pasta de fasole se amestecă cu usturoiul pisat şi se toarnă în nişte farfurioare adânci. Unele se acoperă cu prăjitura din ceapă şi celelalte cu prăjitura din ceapă cu pastă de roşii. Se consumă fasolea făcăluită îndată caldă sau mai târziu, rece, păstrând-o în frigider.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/fasole-făcăluite">