set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Ghiveci cu ţelină

Raportează


1 din 7 Imagini Cezara

2 din 7 Imagini Cezara

3 din 7 Imagini Cezara

4 din 7 Imagini Cezara

5 din 7 Imagini Cezara

6 din 7 Imagini Cezara

7 din 7 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Legume
Vizualizări:  1730 vizualizări
Pregătire ingrediente:  15 minute
Timp de gătit:  30 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: 
Porţii: nespecificat
Despre reţetă: Pentru această reţetă ţelina este ingredientul de bază, celelalte legume le puteţi alege conform preferinţelor proprii. Totuşi, vă sugerez să includeţi usturoiul deoarece se combină foarte bine cu ţelina. Iar păstările pot fi înlocuite cu mazăre (proaspătă sau conservată).

Ingrediente

1 ceapă

1 ţelină medie

2 ardei graşi

1 morcov

1 roşie

200g păstăi (proaspete, congelate sau conservate)

1/4 varză medie (la dorinţă)

2 căţei de usturoi

piper negru măcinat, sare

verdeaţă (marar, pătrunjel)

2 linguri ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Tocăm legumele cuburi. Varza se taie felii subţiri. Păstările dacă sunt proaspete sau congelate se dau în clocot cu puţină sare.

 

Se încinge uleiul într-un ceaun. Se rumeneşte ceapa şi morcovul. Se adaugă ardeiul, ţelina şi varza. Se sărează şi piperează după gust şi se reduce focul. Când legumele devin moi se adaugă roşia şi se înăbuşă pentru încă 15 minute. La final se adaugă păstările fierte, usturoiul şi verdeaţa tocate şi se lasă pentru 5 minute.

 

Se poate servi cu smântână ca mâncare de bază sau în calitate de garnitură la bucatele din carne.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/ghiveci-cu-ţelină">