set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Ghiveci de vinete

Raportează


1 din 5 Imagini Cezara

2 din 5 Imagini Cezara

3 din 5 Imagini Cezara

4 din 5 Imagini Cezara

5 din 5 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Legume
Vizualizări:  15670 vizualizări
Pregătire ingrediente:  15 minute
Timp de gătit:  25 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: 
Porţii: 4
Despre reţetă: 

Ingrediente

3 vinete

5 ardei dulci

1 ceapă

5-6 roşii

3 linguri de ulei

sare, piper negru măcinat

1 frunză de dafin

 

Opţional:

2 morcovi (pentru un ghiveci mai dulce)

pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Cel mai bine este să începem cu vinetele, care se taie cuburi (de preferinţă mai mărişoare să nu se transforme în terci când vor fi gata). Vânăta tăiată se presară cu sare şi se lasă deoparte pentru vre-o 15 minute să dea drumul la apă. Între timp se pregătesc celelalte legume. Ceapa, ardeii şi morcovul se taie şi ele cuburi. Roşiile se dau prin răzătoare, iar pieliţa se aruncă.

 

Încingem uleiul într-un ceaunel. Rumenim ceapa şi morcovul 5 minute. Stoarcem bine vânăta de apa ce-a lăsat-o şi o adăugăm în ceaun. Astfel ghiveciul va fi mai puţin amar. Omogenizăm şi prăjim iar 5 minute. Adăugăm ardeiul şi încă după 5 minute adăugăm roşiile şi frunza de dafin. Acum punem capacul, reducem focul şi înăbuşim până ghiveciul nu este gata. Sărăm şi piperăm după gust. Pentru un gust aparte adăugăm şi pătrunjel tocat. Stingem focul şi în 5 minute poate fi servit. Este o garnitură ideală la carne.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/ghiveci-de-vinete">