Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/libs/object.php on line 17

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/bootstrap.php on line 19
Hot-Dog deştept :: Pofta Bunaset

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Hot-Dog deştept

Raportează


1 din 1 Imagini Sergius
Încarcă imagine
de: Sergius
Înscris la:  Aperitive
Vizualizări:  4038 vizualizări
Pregătire ingrediente:  4 minute
Timp de gătit:  1 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: simplă
Originea bucătăriei: 
Porţii: 2
Despre reţetă: Am numit acest hot-dog deştept pentru că nu picură din el atunci când îl mânânci. Chifla în care se amplasează crenvuşca nu se taie în jumate, dar este tăiată la capăt şi formată o adâncitură în care se pune crenvuşca. Nu am inventat-o eu - obişnuiam să servesc crenvuşte astfel preparate în Korea - doar că erau mai subţiri şi mult mai lunguieţe ca ale noastre, dar se serveau în chifle speciale din care nu curgea umplutura. În locul sumedeniei de sosuri şi ingrediente pe care lumea obişnuieşte să le pună în hot-doguri am preferat o combinaţie de sos cu muştar în care se simt boabele proaspete.

Ingrediente

  • 2 crenvuşte
  • 1 baghetă franceză
  • 4 linguri de maioneză şi 1 linguriţă de muştar sau 4 linguri de sos francez cu muştar
  • 1 linguriţă de seminţe de muştar
  • cozi de ceapă verde (opţional)

Mod de preparare

În unul din supermarketurile Chişinăuiene se găseşte un gen de baghetă franceză care se potriveşte ideal pentru această reţetă - este pufoasă şi în diametru e de 2 ori mai mare ca o crenvuşcă obişnuită. Puteţi folosi însă cu succes şi alte soiuri de chifle sau baghete cu aceste caracteristici.

 

Deci, bagheta se taie în aproximativ 3 părţi egale. Părţile de la capete vor fi folosite la prepararea hot-dog-ului deştept, iar bucata din mijloc se înlătură şi se va folosi cu altă ocazie. Astfel obţinem 2 chifle de lungimea unei crenvuşte care sunt închise la un capăt şi tăiate la celălalt.

 

Crenvuştele se fierb 3-4 minute. Între timp se pregătesc bucăţile de baghetă - facem adâncituri în ele cu cuţitul atât încât să încapă în ele câte o crenvuşcă. Amestecăm maioneza cu muştarul şi seminţele de muştar (sau sosul francez cu seminţe de muştar) şi turnăm acest amestec în adâncitura din baghetă. Adăugăm şi câteva fire de ceapă verde dacă se doreşte. 

 

Când au fiert crenvuştele acestea se amplasează în găurile formate şi umplute cu sos de muştar. Serviţi imediat!

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/hot-dog-deştept">