set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Izvar

Raportează


1 din 2 Imagini Sergius

2 din 2 Imagini Sergius
Încarcă imagine
de: Sergius
Înscris la:  Băuturi
Vizualizări:  8327 vizualizări
Pregătire ingrediente:  2 minute
Timp de gătit:  5 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: simplă
Originea bucătăriei: Românească
Porţii: 2
Despre reţetă: Izvarul este băutura perfectă pe timp rece şi este considerat un remediu bun pentru răceală. Este cunoscut şi în alte ţări sub diverse denumiri: "Glühwein" în Germania, "Glögg" în ţările scandinave, "Vin chaud" în Franţa, "Vin brulè" în Italia, iar englezii îi zic "Mulled wine". Unii îl fac şi din vin alb, izvarul original însă se face doar din vin roşu. Uneori se foloseşte în loc de piper iute roşu boabe de piper negru măcinat, ce de fapt poate servi ca înlocuitor, dar nu redă gustul exact. Opţional se poate adăuga coajă de citrice, nucşoară sau scorţişoară. Recomand însă folosirea exactă a reţetei de mai jos pentru un gust tradiţional autentic!

Ingrediente

  • 400ml - vin roşu
  • 2 linguriţe miere de albini
  • 1 linguriţă fulgi de ardei roşu (sau piper 1/2 linguriţă piper roşu măcinat)
  • 5 cuişoare

 

Mod de preparare

Se pune pe foc într-un vas vinul, se adaugă piperul roşu şi cuişoarele. Când încep să apară bule pe la marginea vasului adăugaţi şi mierea de albini. Amestecaţi până se dizolvă complet şi stingeţi focul. Atenţie: nu lăsaţi ca vinul să dea în fiert!

 

Serviţi cu plăcere!

Recenzii

de : Ioana pe 2011-10-25 16:09:48
Începe sezonul de izvar!

/reteta-culinara/izvar">