set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Legume la grătar

Raportează


1 din 1 Imagini Ingerul_gri
Încarcă imagine
de: Ingerul_gri
Înscris la:  Legume
Vizualizări:  1696 vizualizări
Pregătire ingrediente:  10 minute
Timp de gătit:  20 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: simplă
Originea bucătăriei: 
Porţii: 3
Despre reţetă: Simplu, frumos şi gustos! Se potriveşte atît pentru o cină în sînul familiei cît şi pentru o masă de sărbătoare.

Ingrediente

1-2 bostanei mici (zucchini)

1 vînătă

3 ardei graşi

 

Marinada:

3 linguri de aceto balsamico di Modena

3 linguri aceto balsamico alb

cam 6 linguri de ulei de măsline

oregano

sare

piper roşu şi negru proaspăt măcinate

Mod de preparare

Legumele se spală, bostăneii şi vînăta se taie de-a lungul în fîşii subţiri, vinetele se pot tăia şi un pic mai grosuţ, cam de jumătate de centimetru, ardeii se curăţa de seminţe şi se taie felii. Între timp se încinge grătarul la 200-250 grade Celsius. Legumele se coc.

Concomitent amestecăm ingredientele pentru marinadă. Luăm legumele coapte de pe grătar şi cît sînt încă fierbinţi turnăm sosul peste ele şi amestecăm uşor totul în castron.

Legumele calde se potrivesc bine la grătarul proaspat sau la cîrnăciori, iar dacă mai rămîne cîte ceva din acest deliciu, păi şi a doua zi, reci, sunt o însoţire plăcută pentru o tartină de la ora nouă.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/legume-la-gratar">