Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Object in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/libs/object.php on line 17

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home2/turcanu/public_html/poftabuna.md/cake/bootstrap.php on line 19
Miel copt cu salvie şi rozmarin :: Pofta Bunaset

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Miel copt cu salvie şi rozmarin

Raportează


1 din 8 Imagini Sergius

2 din 8 Imagini Sergius

3 din 8 Imagini Sergius

4 din 8 Imagini Sergius

5 din 8 Imagini Sergius

6 din 8 Imagini Sergius

7 din 8 Imagini Sergius

8 din 8 Imagini Sergius
Încarcă imagine
de: Sergius
Înscris la:  Carne
Vizualizări:  3182 vizualizări
Pregătire ingrediente:  30 minute
Timp de gătit:  100 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: 
Porţii: nespecificat
Despre reţetă: Reţeta am preluat-o de la bucătarul britanic Jamie Oliver şi aceasta a fost publicată în ediţia curentă a revistei "15 minute", o puteţi vedea online aici - Miel copt cu salvie şi rozmarin. Am gătit mieluţul de Paşte anul trecut şi vă recomand să serviţi şi voi aşa bunătate în această zi de sărbătoare. Se poate folosi atât un mieluţ tânăr de-a întregul (de 2-3kg) sau un şold de miel mai mare. Salvia şi rozmarinul se găsesc cu uşurinţă în supermarketurile noastre.

Ingrediente

 

 • carne de miel
 • piept de porc afumat – 150g
 • cartofi – 1-1,5kg
 • 7-8 fire de rozmarin
 • sare după gust

 

 

 

pentru sosul de ierburi:

 • o legătură de salvie proaspătă
 • 4-5 fire de rozmarin proaspăt
 • 3 căţei de usturoi
 • 2-3 linguri ulei de măsline
 • zeama de la ½ lămâie
 • sare după gust

 

Mod de preparare

Jumătate din salvie împreună cu căţeii de usturoi şi puţină sare se pisează în piuă. Se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, puţin rozmarin tăiat împreună cu restul salviei şi se amestecă bine.


În carnea de miel se fac 8-10 găuri oblice cu cuţitul de 3-4cm care se lărgesc mai apoi cu degetul şi în care se plasează sosul cu ierburi. Cu acelaşi sos se unge întreg mielul şi se umple cavitatea abdominală. Găurile se mai umple cu felii subţiri de piept de porc afumat.

 

Carnea de miel se pune la cuptor pe gratii, iar dedesubt se pune tava pentru copt în care se va scurge zeama aromată din miel şi în care veţi pune mai apoi cartofii. Temperatura recomandată: 250°C.

 

După ce carnea de miel a stat la cuptor vreo 15 minute, curăţaţi şi fierbeţi 5 minute cartofii şi puneţi în tava cu sosul scurs de la carnea de miel. Se adaugă rozmarinul proaspăt tăiat, se sărează după gust şi se amestecă bine. Întoarceţi carnea de miel de la cuptor pe o parte şi alta.

 

Carnea de miel se coace timp de 70-80 minute, până capătă culoare roz-aurie. Se stinge focul şi se lasă să stea la cuptor pentru încă 15 minute după care se poate servi. Poftă bună!

 

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/miel-copt-salvie">