set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Păstăi înăbuşite

Raportează


1 din 6 Imagini Cezara

2 din 6 Imagini Cezara

3 din 6 Imagini Cezara

4 din 6 Imagini Cezara

5 din 6 Imagini Cezara

6 din 6 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Legume
Vizualizări:  5066 vizualizări
Pregătire ingrediente:  15 minute
Timp de gătit:  45 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: 
Porţii: 2
Despre reţetă: 

Ingrediente

1/2kg păstăi

2 cepe

200g smântână

3-5 căţei de usturoi

1 frunză de dafin

ulei pentru prăjit

sare, piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Păstărilor li se înlătură vârfurile şi se dau în clocot. Se scurg bine de apă.

 

Într-o tigaie adâncă se rumeneşte în ulei încins ceapa tăiată cuburi. Se adaugă păstăile prefierte care trebuie prăjite la foc mediu până dispare toată apa şi păstăile nu devin moi şi rumene. Amestecaţi regulat pentru a evita arderea sau lipirea păstăilor de tigaie. Se sărează şi piperează după gust, se adaugă frunza de dafin. Se toarnă smântâna şi se înăbuşă încă pentru 5-10 minute. Se presoară usturoiul pisat sau tăiat felii şi se ia de pe foc. Menţineţi pastăile cu capacul închis pentru câteva minute pentru a dezvălui aroma usturoiului şi serviţi fierbinte ca mâncare de bază sau garnitură la carne.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/păstăi-înăbuşite">