set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Papanaşi

Raportează


1 din 4 Imagini kamkrys75

2 din 4 Imagini kamkrys75

3 din 4 Imagini kamkrys75

4 din 4 Imagini kamkrys75
Încarcă imagine
de: Kamkrys75
Înscris la:  Dulciuri
Vizualizări:  1962 vizualizări
Pregătire ingrediente:  15 minute
Timp de gătit:  30 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: Românească
Porţii: 4
Despre reţetă: „Pentru CONCURS: Dulceaţa Vita”

Ingrediente

500g brânză de vaci proaspătă
100g zahăr
2 ouă
1 vârf linguriţă bicarbonat de sodiu
1 lingură zeamă de lămâie
1 plic zahăr vanilat
200g făină
Coaja portocală sau lămâie
100 grame zahăr pudră
smântână
dulceaţă

Mod de preparare

Brânza se amestecă cu zahărul, ouăle, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie iar la sfârşit făina. Puteţi amesteca la început aluatul cu robotul sau mixerul să se omogenizeze mai bine.


Dacă brânza e mai umedă mai aveţi nevoie de 1-2 linguri de făină în compoziţie. Aluatul trebuie să fie uşor de format, dar să nu fie prea lipicios.


Se formează din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se străpunge bila cu degetul prin centru. Uşor, măriţi gaura din mijloc şi turtiţi puţin colacul obţinut.


În uleiul încins foarte bine dar la foc mic, prăjiţi papanaşii pe ambele părţi până sunt rumeni (aprox. 5 minute). Se scot pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime.


Se servesc cu smântână, dulceaţa şi zahăr pudră.


Poftă bună!

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/papanasi">