set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Pui în sos de ananas

Raportează


1 din 3 Imagini Cezara

2 din 3 Imagini Cezara

3 din 3 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Carne
Vizualizări:  1889 vizualizări
Pregătire ingrediente:  10 minute
Timp de gătit:  30 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: simplă
Originea bucătăriei: Asiatică
Porţii: 4
Despre reţetă: Reţeta este o înterpretare simplistă a tradiţionalului pui în sos dulce-acrişor, chinezesc de origine. Adaptarea este, însă, una foarte reuşită, potrivită în caz de evaluare a numărului de calorii.

Ingrediente

500g file de pui

1 cutie ananas conservat

50ml sos de soia

piper negru măcinat

ardei iute măcinat

ulei (de preferat de susan, rapiţă)

Mod de preparare

Fileul de pui se taie fâşii înguste şi se rumeneşte în ulei la foc mare agitând permanent (ideal ar fi să fie un wok). Când puiul s-a rumenit se adaugă ananasul cuburi împreună cu sucul. Se fierbe fără capac până scade apa aproape complet. Atunci se toarnă sosul de soia şi se condimentează după plac. Când puiul rămâne doar scăldat în sos şi nu înecat e bun de servit.

 

Se serveşte îndată, potrivit ar fi cu orez sau tăiţei.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/pui-în-sos-de-ananas">