set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Salată de piept de pui cu ananas

Raportează


1 din 5 Imagini Cezara

2 din 5 Imagini Cezara

3 din 5 Imagini Cezara

4 din 5 Imagini Cezara

5 din 5 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Salate
Vizualizări:  7973 vizualizări
Pregătire ingrediente:  60 minute
Timp de gătit:  5 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: simplă
Originea bucătăriei: 
Porţii: 4
Despre reţetă: Numele de salata Romana, cunoscută şi sub numele de Cos, indică a fi originară din Italia. Numele de Cos provine atât de la insula greceasca cu acelaşi nume, Kos, acolo unde cultivarea ei a fost consemnată prima oară, cât şi de la cuvântul arab „cos” care denumeşte salata. Şi-a croit calea spre Europa prin inima imperiului roman, de unde se explică şi numele Romana (în italiană “lattuga romana”, iar în franceză “laitue romaine”). Are frunzele lungi si crocante, cu un gust puţin amarui şi alături de celelalte beneficii se zice că conferă virilitate...

Ingrediente

400g piept de pui

400g ananas proaspăt sau conservat

10-15 frunze de salată Romana

300g maioneză

1 ceapă mică

1 frunză de dafin

sare, piper negru boabe

apă

Mod de preparare

Se fierbe pieptul de pui 20-25 minute împreună cu ceapa, frunza de dafin, câteva boabe de piper negru şi sare. Când este gata se lasă să se răcească (de preferat este să se răcească în bulionul în care a fiert, astfel carnea va fi mai suculentă).

 

Când carnea s-a răcit se scoate din bulion, se rupe cu mâinile fâşii înguste într-un bol. Se adaugă bucăţile de ananas tăiate preventiv şi scurse bine de suc. Se rupe cea mai mare parte din frunzele de salată pe deasupra (câteva se păstrează pentru ornat). Se sărează după gust şi se omogenizează bine cu maioneza, care trebuie să fie în cantităţi moderate.

 

Astfel pregătită salata se serveşte îndată. Arată foarte apetisant în salatierele căptuşite cu câteva frunze de salată Romana.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/salată-de-piept-de-pui-cu-ananas">