set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Satata Mechouia

Raportează


1 din 4 Imagini Cezara

2 din 4 Imagini Cezara

3 din 4 Imagini Cezara

4 din 4 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Salate
Vizualizări:  2575 vizualizări
Pregătire ingrediente:  45 minute
Timp de gătit:  15 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: Africană
Porţii: 4
Despre reţetă: Salata Mechouia (citeşte meşua) este una din specialităţile tunisiene şi în traducere din arabă ar fi "Salată coaptă la grătar". În meniurile tunisiene, destinate turiştilor, o găsiţi ca "Grilled Salad". Este o salată picantă, care se potriveşte foarte bine pe timp de vară sau înaintea unei mese copioase, cu carne de miel, aşa cum cere tradiţia arabilor.

Ingrediente

2 ardei graşi verzi

2 ardei graşi roşii

2 ardei iuţi chili

3 roşii

2 căţei de usturoi

2 linguri ulei de măsline extravirgin

1 conservă ton în ulei

1-2 ouă

câteva măsline negre sau verzi

sare

piper negru măcinat

chimion măcinat

fire de pătrunjel sau creson pentru ornat

Mod de preparare

Încălziţi rola la 250 °C.

 

Puneţi ardeii dulci într-o tavă la copt. Peste 10 minute întoarceţi ardeii pe partea cealaltă şi puneţi la copt şi roşiile, ardeii iuţi şi căţeii de usturoi. După 15-20 minute legumele coapte bine se scot din rolă şi se introduc într-o pungă de celofan. Astfel, când se răcesc, se curăţă uşor de pieliţă. Ardeilor dulci li se vor scoate şi seminţele.

 

Legumele răcite se taie mărunt şi se amestecă cu 1 lingură de ulei, sare, piper negru şi chimion măcinat. Se poate folosi un blender pentru a omogeniza legumele. Compoziţia obţinută se lasă la frigider până la servire sau minim 20 minute.

 

Cât stă salata la frigider, fierbem ouăle tari. Le curăţim şi le feliem în patru.

 

La servire transferăm compoziţia din legume într-o farfurie. Turnăm pe deasupra a doua lingură de ulei de măsline. În centrul salatei potrivim bucăţi mari de ton, pe la margini ornăm cu felii de ou, iar restul presurăm cu măsline. Câteva fire de verdeaţă vor încheia efortul.

 

Se serveşte înainte de mâncarea de bază, cu pita sau baghetă franceză.

Recenzii

de : Sergius pe 2012-06-30 12:41:08
La tunisieni este o salată foarte iute şi se serveşte pe post de aperitiv. Recomand neapărat să o încercaţi dacă ajungeţi în Tunisia, dar şi să încercaţi să o preparaţi acasă. Se potriveşte de minune cu vinurile tunisiene albe şi roze.

/reteta-culinara/satata-mechouia">