set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Sos de somon

Raportează


1 din 2 Imagini Bucatarul-Sef

2 din 2 Imagini Sergius
Încarcă imagine
de: Bucatarul-Sef
Înscris la:  Aperitive
Vizualizări:  2839 vizualizări
Pregătire ingrediente:  5 minute
Timp de gătit:  5 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: simplă
Originea bucătăriei: Nord-Americană
Porţii: 4
Despre reţetă: 

Ingrediente

  • Somon marinat sau afumat - 150 gr.
  • Brânzică topită - 150 gr.
  • Smântână - 200 gr.
  • Ceapă verde sau Praz
  • Pătrunjel
  • Mărar
  • Sare
  • Piper negru

Mod de preparare

Somonul se curăţă (să nu conţină oase) şi se taie bucăţele mărunte. Smântâna se bate până se face frişcă. Verdeţurile (ceapa verde, pătrunjelul şi mărarul) se mărunţesc şi se amestecă împreună cu frişca şi brânzica topită într-un bol. Se adaugă somonul, sare şi piper proaspăt macinat după gust.

Se serveşte ca aperitiv sau gustare rece împreună cu pâine sau crackere.

Frişca poate fi înlocuită cu maioneză. Mai puteţi experimenta şi adăuga ingrediente suplimentare pentru a opţine noi nuanţe de gust: măsline, muştar sau ardei graşi (nu le încercaţi pe toate o data!).

Recenzii

de : Sergius pe 2011-02-12 08:20:03
Superbă reţeta, ador somonul!
Mersi!

/reteta-culinara/sos-de-somon">