set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Struli

Raportează


1 din 3 Imagini Cezara

2 din 3 Imagini Cezara

3 din 3 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Paste
Vizualizări:  3851 vizualizări
Pregătire ingrediente:  60 minute
Timp de gătit:  30 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: avansată
Originea bucătăriei: 
Porţii: 4
Despre reţetă: Reţeta este moştenită de la bunica. Ea î-i zicea struli şi pentru mine aşa a rămas. Este foarte delicioasă. Va merita tot efortul depus.

Ingrediente

500g cartofi

300g carne de porc

1 ceapă mare

250-300g făină

200g brânză de oi

150ml suc de roşii sau 1 linguriţă de pastă de roşii

apă

sare, piper negru

2 frunze de dafin

ulei

verdeaţă pentru ornat

Mod de preparare

Carnea:

Se taie carnea de porc bucăţi neuniforme de circa 3-4 cm lungime (ca pentru friptură). Se încinge uleiul într-un ceaun şi se rumeneşte carnea. Se sărează şi piperează. Se reduce focul, se acoperă ceaunul cu un capac şi se lasă carnea să se înăbuşe încă pentru 15-20 min.

 

Învârtita din aluat:

1/2 pahar de apă, se sărează, se amestecă cu făina şi se frământă până se formează un aluat nelipicios. Aluatul trebuie acoperit şi lăsat sa stea 15-20 min la temperatura camerei.

Între timp se taie ceapa cuburi şi se căleşte în ulei până devine rumenă. Ceapa prăjită trebuie lăsată să se răcească.

Din aluatul odihnit se întinde o turtă rotundă subţire. Se repartizează pe toată suprafaţa aluatului uleiul împreună cu ceapa prăjită. Se presară pe deasupră cu brânza de oi mărunţită prin răzătoare şi se rulează formând un sul. Ruloul format se divizează în bucăţi de circa 5cm lungime (la fierbere ele vor creşte în volum).

 

Cartofii:

Se decojesc şi se taie bucăţi. Se sărează.

 

Într-un vas de copt se aranjează straturi cartofii, carnea şi bucăţile de aluat. Dacă vasul este adânc puteţi forma câteva straturi respectând consecutivitatea şi ascuzând printre ele frunzele de dafin. Se toarnă în vas sucul de roşii şi apă cât acoperă doar stratul superior de aluat (dacă folosiţi pastă de roşii dizolvaţi-o preventiv în apă). Se fierb strulile la foc mic 30 min cu capacul acoperit.

Puteţi fierbe strulile şi la aragaz într-un ceaun sau vas corespunzător păstrând intensitatea focului şi respectând durata de gătire.

 

Se servesc strulile fierbinţi, ornate cu verdeaţă proaspătă, după ce au stat 10-15 min de la extragerea din cuptor.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/struli">