set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Supă-cremă de roşii

Raportează


1 din 5 Imagini Cezara

2 din 5 Imagini Cezara

3 din 5 Imagini Cezara

4 din 5 Imagini Cezara

5 din 5 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Supe
Vizualizări:  1460 vizualizări
Pregătire ingrediente:  30 minute
Timp de gătit:  60 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: Europeană
Porţii: 4
Despre reţetă: O supă-cremă ideală pentru sezonul cald, atunci când roşiile au gustul şi aroma specială, de negăsit la roşiile iernatice. Iar consistenţa, deşi cremoasă, deloc nu conferă greutate supei.

Ingrediente

2kg roşii moi

1 ceapă

1 morcov

1 tulpină de ţelină

3 căţei de usturoi

3 rădăcini de pătrunjel

25g făină

40g unt

1 lingură ulei de măsline

300ml bulion de legume sau carne

100ml smântână dulce (frişcă) 10%

1 linguriţă de zahăr

sare

piper negru măcinat

2 frunze de dafin

2 rămurele de cimbru

Mod de preparare

Roşiile se taie în două şi se dau prin răzătoare. Apoi se strecoară masa obţinută printr-o sită să îndepărtăm seminţele. Ceapa, morcovul, usturoiul, tulpina de ţelină şi rădăcinile de pătrunjel se toacă mărunt.

 

În cratiţă topim untul la foc mijlociu şi adăugăm uleiul de măsline. Călim aici 5 minute ceapa, morcovul, ţelina şi usturoiul. Adăugăm masa de roşii şi fierbem încă 5 minute. Presărăm făina amestecând încontinuu şi iar fierbem 5 minute. Acum adăugăm bulionul, rădăcina de pătrunjel, frunzele de dafin, crenguţele de cimbru şi zahărul, şi când dă în clocot lăsăm să fiarbă compoziţia neacoperită timp de 40 minute.

 

Când legumele s-au fiert bine luăm cratiţa de pe foc, scoatem frunzele de dafin şi cimbrul, iar restul pasăm într-un blender sau prin sită. Reîntoarcem supa în cratiţă, adăugăm frişca, sărăm şi piperăm după gust, iar cînd dă în clocot este gata. Poate fi servită imediat.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/supă-cremă-de-roşii">