set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Supă de roşii cu mini-perişoare

Raportează


1 din 8 Imagini Cezara

2 din 8 Imagini Cezara

3 din 8 Imagini Cezara

4 din 8 Imagini Cezara

5 din 8 Imagini Cezara

6 din 8 Imagini Cezara

7 din 8 Imagini Cezara

8 din 8 Imagini Cezara
Încarcă imagine
de: Cezara
Înscris la:  Supe
Vizualizări:  2664 vizualizări
Pregătire ingrediente:  30 minute
Timp de gătit:  60 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: avansată
Originea bucătăriei: Europeană
Porţii: 4
Despre reţetă: Supa-cremă din roşii cu perişoare este servită la prânzul belgienilor şi reprezintă o opţiune reuşită atât pentru perioada rece, cât şi caldă a anului.

Ingrediente

Pentru perişoare:

200g carne tocata (de porc sau de vită-porc)

1 legatură de pătrunjel

sare, piper negru măcinat, nucşoară

1 litru de apă

 

Pentru supă:

2 rădăcini de ţelină

2 morcovi

1kg de roşii

2 cartofi

1 ceapă mijlocie

1 praz

2 linguri de unt

1 frunză de dafin

1 linguriţă de zahăr

sare

 

Opţional: smântână

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă bine carnea, pătrunjelul tocat, nucşoara, sarea şi piperul negru din care se formeaza perişoare mici. Se dă în clocot apa într-o oală, se aruncă în ea perişoarele şi se fierb pentru câteva minute, atât cât să se ridice perişoarele la suprafaţă. Se scot perişoarele într-o farfurie, iar bulionul format se lasă să se limpezească pentru a fi folosit în continuare la supă. Pentru a grăbi limpezirea, bulionul poate fi filtrat prin tifon.

 

Se taie legumele cubuleţe. Se topeşte untul la foc mic în cratiţă şi se adaugă ceapa, prajul, morcovii şi ţelina. Se călesc până se înmoaie şi se adaugă bulionul rămas de la perişoare. Cînd începe să fiarbă se pun şi cartofii, roşiile şi frunza de dafin. Se lasă supa să fiarbă 40-45 min la foc redus. După expirarea timpului se ia cratiţa de pe foc şi se pasează toate legumele cu blenderul sau printr-o sită. Se transferă supa înapoi în cratiţă, se adaugă sare şi zahăr după gust şi se aduce iar până la fierbere. Se introduc şi perişoarele şi se scoate de pe foc.

 

Se serveşte după 15-20 minute, după preferinţă cu smântână.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/supă-de-roşii-cu-mini-perişoare">