set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Tort

Raportează

de: ARDELEAN DANIELA
Înscris la:  Dulciuri
Vizualizări:  1586 vizualizări
Pregătire ingrediente:  10 minute
Timp de gătit:  30 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: Românească
Porţii: nespecificat
Despre reţetă: Pentru CONCURS:Dr.Oetker: Este o reţetă destul de simplă, crema este garantată şi fffffff gustoasă, aspectuoasă şi apetisantă.(reţetă proprie).

Ingrediente

Pentru blatul de tort:

  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • 2 linguri de ulei
  • 2 pacheţele de vanilie Dr.Oetker
  • 1 praf de copt Dr.Oetker.

 Pentru cremă:

  • branză de vacă
  • zahăr praf
  • un plic praf de frişcă Dr.Oetker
  • un plic cremă de lămâie Dr.Oetker
  • lapte pentru cremă şi frişcă
  • zahăr pudră Dr.Oetker
  • fructe
  • bombonele pentru ornat Dr.Oetker
  • esenţă de lămâie Dr.Oetker
  • creioane pentru decor Dr.Oetker cu cremă de zahăr colorată
  • fructe proaspete care se amestecă cu crema de lămâie

Mod de preparare

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat cu zahăr, după care se adaugă gălbenuşurile frecate fine cu vanilie. Pe rând se adaugă câte o lingură de făină şi praful de copt nestins, se amestecă uşor totul. Se pregăteşte o tava rotundă în care se pune o foaie de copt, se toarnă compoziţia în tava şi se dă la cuptor 160-170 grade.

 

Separat se pregăteşte frişca: se amestecă împreună cu laptele şi se bate conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se dă la frigider. Crema de lămâie se pregăteşte la fel după instrucţiunile de pe ambalaj şi se dă la frigider. Esenţa de vanilie se amestecă cu apă, se obţine un siropel pentru însiroparea blatului de tort. Fructele tăiate felioare care se amestecă cu crema de lămâie.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/tort-1">