set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Tort cu dulceaţă de ananas

Raportează


1 din 1 Imagini stefania
Încarcă imagine
de: Stefania
Înscris la:  Dulciuri
Vizualizări:  1794 vizualizări
Pregătire ingrediente:  60 minute
Timp de gătit:  2 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: 
Porţii: nespecificat
Despre reţetă: Ananasul se poate înlocui cu orice fruct şi orice fel de dulceaţă. (Concurs: Dulceaţa Vita)

Ingrediente

blat: 3 ouă, 6 linguri apă rece, 9 linguri de zahăr, 9 linguri de făină, 1 praf de copt cremă: 5 ouă , 2 zahar vanilat, 250 g zahăr, 600 ml lapte, 200 ml frişcă lichidă

 

2 pliculeţe gelatină, un borcan dulceata de ananas (500 gr zahar, 500gr ananas,
350 ml apă şi zeama la o jumatate de lămâie ), 100g zahăr.

Mod de preparare


Albuşurile se bat spumă,  apoi se adaugă 6 linguri de apă rece, pe rând şi apoi 9 linguri de zahăr, pe rând şi batem în continuare până devin o spumă tare în care se adaugă cele 3 gălbenuşuri şi treptat 9 linguri de făină şi praful de copt. Se amestecă cu mixerul până la final. Se coace în forma rotundă de tort, acoperită cu hârtie de copt, în cuptorul încălzit , 40 min la 175 grade.


Dupa ca s-a copt, se lasă la răcit şi se taie în două.


Pentru cremă amestecăm ouăle cu zahărul vanilat, zahărul tos şi laptele. Se pun pe aburi şi se amestecă din când în când, cu un tel. Se lasă aproximativ o jumătate de oră, până capătă consistenţa unei smântâni mai groase.


Separat, gelatina alimentară se pune la hidratat pentru 10 minute, conform indicaţiilor de pe plic, apoi se pune pe aburi şi se încălzeşte. Separat se bat 200 ml frişcă lichidă cu zahărul până se îngroaşă.

Frişca bătută se amestecă cu crema rece, câte o lingura pe rând. Aşezăm primul blat, îl însiropăm şi adăugăm crema, câteva bucăţele de ananas. Urmează al doilea blat, crema şi la sfârşit dulceaţa de ananas .

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/tort-cu-dulceata-de-ananas">