set

Ne găsiţi şi pe:

Twitter Odnoklassniki Google+

Tort Sacher

Raportează


1 din 14 Imagini carmita

2 din 14 Imagini carmita

3 din 14 Imagini carmita

4 din 14 Imagini carmita

5 din 14 Imagini carmita

6 din 14 Imagini carmita

7 din 14 Imagini carmita

8 din 14 Imagini carmita

9 din 14 Imagini carmita

10 din 14 Imagini carmita

11 din 14 Imagini carmita

12 din 14 Imagini carmita

13 din 14 Imagini carmita

14 din 14 Imagini carmita
Încarcă imagine
de: Carmita
Înscris la:  Dulciuri
Vizualizări:  1992 vizualizări
Pregătire ingrediente:  120 minute
Timp de gătit:  5 minute

Informaţii

Complexitatea reţetei: avansată
Originea bucătăriei: Europeană
Porţii: nespecificat
Despre reţetă: 

Ingrediente

200g+200g ciocolată menaj
8 ouă
150g margarină moale
150g zahăr
1 zahăr vanilat
1 esenţă vanilie
1 vf. sare
150g făină
1 praf copt
40g zahăr pudră
1 borcan dulceaţă caise
glazură
30g unt
3 linguri frişcă lichidă

Mod de preparare

Ciocolata se fărămiţează cu un cuţit, şi se topeşte la bain marie.


Se lasă la răcit. Gălbenuşurile se separă de albuşuri (albuşurile le ţinem puţin în frigider până le batem spumă).
Margarina, zahărul, gălbenuşurile, zahărul vanilat, esenţa şi un vf. de sare, se amestecă până devin ca o cremă. Apoi adăugăm ciocolată topită care s-a răcit puţin.


Adăugăm făina şi praful de copt şi la final albuşurile bătute spumă cu zahărul pudră.
Amestecăm cu lingura până se încorporează totul (niciodată cu mixerul).
Ungem o formă rotundă de tort cu ulei apoi o tapetăm cu făină.


Răsturnăm compoziţia şi o introducem la cuptor pentru 60 min la 175 grade.
După ce s-a copt, scoatem blatul pe un fund de lemn şi-l mai lăsăm să se răcorească aproximativ 10-15 min.Tăiem blatul în două părţi (pe orizontală).
Ungem primul blat cu dulceaţa de caise, pe care mai întâi am încălzit-o, ca să devină mai fluidă. Apoi am pus a doua jumătate de blat peste care adăugăm restul de dulceaţă pe tot tortul. Îl lăsăm în frigider la răcit 2 ore.

 

Glazura o facem tot pe aburi, 200g ciocolată se topesc împreuna cu 30-40 gr unt, apoi după ce s-a topit ciocolata adăugăm 3 linguri de frişcă lichidă, şi amestecăm bine.
Lasăm puţin să se răcească după care răsturnăm peste tort câte puţin, având grijă să se acopere şi părţile laterale.


Se da iarăţi la frigider o oră. Se serveşte cu frişcă alături şi cu o ceaşcă de cafea.

Nici o recenzie nu a fost adăugată încă

/reteta-culinara/tort-sacher">