Baghetă cu brânză și usturoi

AutorSergiu Turcanu
00DificultateÎncepător

Această rețetă este inspirată din una din rețetele Lindei McCartney. Rețeta originală este una vegetariană și nu conține brânză de oi, iar untul este înlocuit cu margarină. Vă îndemn să o încercați pe cea propusă de mine pentru a descoperi un adevărat deliciu! Este un aperitiv superb, se combină de minune la supe, dar se poate consuma și ca o mâncare de bază.

baghetă cu brânz

Randamente2 Servings
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute

 1 Baghetă franceză
 120 g Unt
 8 Usturoi
 ½ Pătrunjel
 50 g Brânză de oi

1

Se curăță și se pisează cățeii de usturoi. Untul se topește în tigaie la foc mic și în el se scufundă usturoiul doar pentru un minut, pentru a căpăta aromă.

2

Pătrunjelul se taie mărunt și se pune într-un bol, iar pe deasupra se toarnă untul topit cu usturoi creând un amestec.

3

Pe partea superioară și dorsală a baghetei se formeză adâncituri oblice prin tăiere. Se procedează la fel ca la tăierea baghetei în felii, doar că feliile nu se taie până la capăt, ci rămâne 1-2 cm până la coajă (vezi imagine).

4

Bagheta între-feliată se amplasează pe o folie de aluminiu, iar adânciturile se umplu cu amestecul din unt, pătrunjel și usturoi. În aceleași adâncituri se mai adaugă brânza de oi dată prin răzătoare.

5

Bagheta se înfășoară în folia de aluminiu și se pune în rolă pentru 15 minute.

Se servește fierbinte!

ShareTweetSave

Ingrediente

 1 Baghetă franceză
 120 g Unt
 8 Usturoi
 ½ Pătrunjel
 50 g Brânză de oi

Indicații

1

Se curăță și se pisează cățeii de usturoi. Untul se topește în tigaie la foc mic și în el se scufundă usturoiul doar pentru un minut, pentru a căpăta aromă.

2

Pătrunjelul se taie mărunt și se pune într-un bol, iar pe deasupra se toarnă untul topit cu usturoi creând un amestec.

3

Pe partea superioară și dorsală a baghetei se formeză adâncituri oblice prin tăiere. Se procedează la fel ca la tăierea baghetei în felii, doar că feliile nu se taie până la capăt, ci rămâne 1-2 cm până la coajă (vezi imagine).

4

Bagheta între-feliată se amplasează pe o folie de aluminiu, iar adânciturile se umplu cu amestecul din unt, pătrunjel și usturoi. În aceleași adâncituri se mai adaugă brânza de oi dată prin răzătoare.

5

Bagheta se înfășoară în folia de aluminiu și se pune în rolă pentru 15 minute.

Se servește fierbinte!

Baghetă cu brânză și usturoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *