Chili con carne

AutorBivol Cezara
10DificultateIntermediar

Rețeta originală este destinată pentru prepararea sosului picant Chili con carne. O mică modificare, însă, a transformat-o într-o supă deosebită, cu o compoziție diferită de cea tradițională. Bărbații cu siguranță o vor aprecia - fiecare lingură de supă ce o sorbesc conține carne. În același timp supa nu este una greoaie, fapt apreciat și de femei.

Chilli con carne

Randamente4 Servings
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

 300 g carne de vită tocată
 1 ceapă
 3 usturoi
 2 ardei (de preferat roșii)
 2 ardei chili (iuți)
 2 roșii
 500 ml suc de roșii (sau pastă de roșii - 2 linguri)
 400 g fasole roșie conservată
 1 tsp chimen
 1 tsp coriandru
 piper negru
 piper roșu
 sare - după gust
 1 l apă

1

Se taie cuburi toate legumele: ceapa, usturoiul, ardeiul dulce și iute, roșiile.

2

Într-o cratiță se rumenește ceapa în ulei. Se pune usturoiul și se călește 2-3 minute. Se adaugă ardei chili împreună cu mirodeniile - piper negru și roșu, chimen, coriandru, sare și se călesc câteva minute.

3

Se adaugă ardei dulce și se prăjește circa 5 minute amestecând periodic. Se introduce carnea tocată și se călește până devine brună. Dacă e nevoie mai folosiți ulei. Se pun roșiile tăiate și se reduce focul. Încă după 5 minute se toarnă sucul de roșii (dacă utilizați pastă de roșii - dizolvați-o în apă).

4

Când începe să clocotească se adaugă apa, și se fierbe la foc mic 30-40 minute amestecând periodic. La final se adaugă fasolea roșie și se mai fierbe încă 10 minute.

5

Stingeți focul și mai lăsați supa să stea timp de 10 minute înainte de servire. Acest timp este necesar pentru ca supa să îmbine mai bine aromele. Puteți înfrumuseța supa cu frunze de coriandru, țelină, etc.

6

Rețeta originală mexicană "Chili con carne" mai conține un ingredient special - ciocolata neagră! Ea se adaugă odată cu fasolea și într-o cantitate mică, doar un pătrățel. Încă aztecii știau să combine ardeiul chili cu ciocolata.

CategorieCuisineTags

ShareTweetSave

Ingrediente

 300 g carne de vită tocată
 1 ceapă
 3 usturoi
 2 ardei (de preferat roșii)
 2 ardei chili (iuți)
 2 roșii
 500 ml suc de roșii (sau pastă de roșii - 2 linguri)
 400 g fasole roșie conservată
 1 tsp chimen
 1 tsp coriandru
 piper negru
 piper roșu
 sare - după gust
 1 l apă

Indicații

1

Se taie cuburi toate legumele: ceapa, usturoiul, ardeiul dulce și iute, roșiile.

2

Într-o cratiță se rumenește ceapa în ulei. Se pune usturoiul și se călește 2-3 minute. Se adaugă ardei chili împreună cu mirodeniile - piper negru și roșu, chimen, coriandru, sare și se călesc câteva minute.

3

Se adaugă ardei dulce și se prăjește circa 5 minute amestecând periodic. Se introduce carnea tocată și se călește până devine brună. Dacă e nevoie mai folosiți ulei. Se pun roșiile tăiate și se reduce focul. Încă după 5 minute se toarnă sucul de roșii (dacă utilizați pastă de roșii - dizolvați-o în apă).

4

Când începe să clocotească se adaugă apa, și se fierbe la foc mic 30-40 minute amestecând periodic. La final se adaugă fasolea roșie și se mai fierbe încă 10 minute.

5

Stingeți focul și mai lăsați supa să stea timp de 10 minute înainte de servire. Acest timp este necesar pentru ca supa să îmbine mai bine aromele. Puteți înfrumuseța supa cu frunze de coriandru, țelină, etc.

6

Rețeta originală mexicană "Chili con carne" mai conține un ingredient special - ciocolata neagră! Ea se adaugă odată cu fasolea și într-o cantitate mică, doar un pătrățel. Încă aztecii știau să combine ardeiul chili cu ciocolata.

Chili con carne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *