Opțiuni de imprimare:

Orez cu tofu

Randamente4 porțiiTimp de pregătire1 orăTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 45 minute

Sunt o mulțime de rețete ispititoare cu tofu, dar care necesită ingrediente "exotice" destul de greu de găsit. Rețeta de aici este ușoară și accesibilă, și în caz că nu ați mai încercat să gătiți tofu până acum, cu siguranță rețeta este numai potrivită pentru început. După ea veți mai lua tofu, vă asigur. Totuși respectați ingredientele întocmai, uleiul de susan nu poate fi înlocuit cu oricare altul. Migdalele, însă, pot fi înlocuite cu semințe de pin sau chiar excluse.

Pentru a face tofu personal vedeți rețeta aici.

 150 gr tofu
 150 gr carne de porc
 1 ceapă medie
 4 tbsp migdale tăiate felii
 ¾ ceașcă orez
 2 tbsp ulei de susan
 2 tbsp sos de soia
 câteva cozi de ceapă verde
 sare
 piper negru proaspăt măcinat
 apă
1

Fierbem 15 minute orezul în apă puțin sărată și-l lăsăm să se răcească. Orezul trebuie să îmbibe toată apă, dacă mai rămâne ceva scurgeți-o.

2

Când avem orezul rece tăiem carnea și ceapa cubulețe și le călim în ulei de susan până carnea devine rumenă și este gata.

3

Adăugăm tofu mărunțit și iar călim câteva minute. Tofu din comerț are multă apă și va trebui călit până se evapără toată apa.

4

Adăugăm migdalele, rumenim 2 minute și punem și orezul.

5

Omogenizăm, adăugăm sosul de soia. Prăjim 5-7 minute până orezul se încălzește bine și devine uscat (boabele nu sunt lipite între ele).

6

Sărăm și piperăm după gust. Servim orezul îndată presărat cu cozi de ceapă tocate.

Informații nutriționale

Porții 4