Carne

Orez cu tofuBy Bivol CezaraSunt o mulțime de rețete ispititoare cu tofu, dar care necesită ingrediente "exotice" destul de greu de găsit. Rețeta de aici este ușoară și accesibilă, și în caz că nu ați mai încercat să gătiți tofu până acum, cu siguranță rețeta este numai potrivită pentru început. După ea veți mai lua tofu, vă asigur. Totuși respectați ingredientele întocmai, uleiul de susan nu poate fi înlocuit cu oricare altul. Migdalele, însă, pot fi înlocuite cu semințe de pin sau chiar excluse.

Pentru a face tofu personal vedeți rețeta aici.
Plăcintă Vol-au-ventBy Bivol CezaraVol-au-vent în traducere din franceză ar însemna "suflat de vânt" și tradițional reprezintă un aperitiv din foietaj cu diverse umpluturi: ragu de carne, legume, ciuperci. Vol-au-vent i se zice propriu-zis produsului de patiserie, fără umplutură. În mod standard are forma unui turnuleț cu căpăcel, de dimensiuni mici, numai bun pentru o îmbucătură. Invenția Vol-au-vent-ului este atribuită bucătarului francez Marie-Antoine Careme, ajutorul căruia uimindu-se cum crește foietajul sub acțiunea temperaturii cică o fi exclamat Maître, il vole au vent! (Maestre, el își ia zborul!), de aici trăgându-și și denumirea.Rețeta plăcintei Vol-au-vent este, astfel, inspirată din rețetele tradiționale, dimensiunile fiind, însă, mai mari...desigur din dorința de a simplifica o rețetă destul de anevoioasă, dar nespus de delicioasă!
BulgogiBy Sergiu TurcanuÎmi place nespus de mult mâncarea coreană și una dintre bucatele tradiționale ce le-am îndrăgit locuind în Coreea este bulgogi (se pronunță - "buligoghi"), care în traducere înseamnă "bul"-foc, "gogi"-carne și este de fapt carnea de vită marinată și prăjită pe tava. Se mai înâlnesc și variații din carne de porc sau pui, dar marinatul este esențial!