Opțiuni de imprimare:

Dutch Babies

Randamente2 porțiiTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total30 minute

Dutch Babies, uneori şi German pancakes, sunt un tip de clătite americane servite la micul dejun. Deşi par a deriva dintr-un tip de clătite germane, sunt totalmente inventate în SUA, denumirea fiind o născocire năstruşnică care nu are nimic cu olandezii (Dutch venind de la stâlcitul american de Deutch). Se prepară într-un mod ceva mai diferit decât clătitele obişnuite, ingredientele rămânând aceleaşi. Mai nou pot fi servite cu diferite topinguri, sucul de lămâie, untul şi zahărul-pudră fiind, însă, tradiţionale.

 3 ouă
  ceașcă lapte
 ½ ceașcă făină (îndesat bine)
 ¼ tsp esenţă de vanilie
 ¼ tsp sare
 3 tbsp unt topit și clarificat
Adițional
 suc de lămâie proaspăt stors
 zahăr pudră
 unt topit
1

Se scot din timp din frigider ouăle şi laptele, să nu fie reci. Într-un blender sau cu ajutorul unui mixer se bat bine ouăle, laptele, făina, sarea şi esenţa de vanilie până se obţine un aluat absolut omogen.

2

Se înfierbântă bine o tigaie de fontă (bună de pus în cuptor), se toarnă unt clarificat şi o parte din aluatul care îndată ce s-a repartizat pe tigaie trebuie să se prindă la fund şi să facă mici bule pe lateral. Se transferă îndată tigaia în cuptorul preîncălzit la 220°C şi se coace timp de 20-25 minute. Clătita se va rumeni şi se va umfla.

3

Se scoate din cuptor, se unge cu puţin unt topit, se stropeşte cu suc de lămâie şi se presoară generos cu pudră de zahăr. Se serveşte fierbinte.

Informații nutriționale

Porții 2