Opțiuni de imprimare:

Salata Caesar (Cezar) Originală

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp total15 minute

Celebra rețetă este inventată de șeful Caesar Cardini, un mexican de origine italiană, de aici și numele salatei. Inițial rețeta nu includea anșoa sau sosul Worcestershire. În prezent există multe variații ale acestei rețete și cel mai des întâlnită e cea în care se adaugă și piept de pui. Rețeta originală, însă, nu conține acest ingredient.

 8 frunze salată romană
 30 gr parmezan ras (6 linguri)
 oțet de vin - după gust
Pentru Dressing Caesar
 1 căței de usturoi
 1 gălbenuș de ou
 6 picături sos Worcestershire (sau fileuri anșoa)
 2 lingurițe Muștar de Dijon
 câteva picături suc de lamâie
 5 lingurițe ulei de măsline
 sare - după gust
Pentru Crutoane
 6 felii pâine
 3 linguri ulei
 1 cățel usturoi
 piper negru - după gust
Prepararea dressing-ului Caesar
1

Se freacă usturoiul cu sare peste care se adaugă sosul Worcestershire (sosul poate fi înlocuit cu file anșoa tăiat mărunt).

2

Aici se mai adaugă un gălbenuș de ou, muștar, suc de lămâie și sare. Această masă se bate intens în timp ce peste ea se toarnă încet uleiul de măsline. Amestecul format trebuie să fie atât de dens încât să se țină de lingură (asemenea maionezei).

Preparare Crutoane
3

Pâinea se unge cu usturoi și se taie cubușoare. Acestea se prăjesc în ulei încins. Se condimentează cu piper și se amestecă până tot uleiul este absorbit, iar crutoanele devin crocante.

Preparare salata Caesar
4

Frunzele de salată se feliază fâșii și se pun într-un bol.

5

Peste ele se toarnă dressingul Caesar, oțetul și crutoanele preparate.

6

Totul se presoară cu parmezan. Se servește imediat pentru a nu lăsa dressingul să înmoaie crutoanele!

Informații nutriționale

Porții 0