Opțiuni de imprimare:

Sos de somon

Randamente4 porțiiTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total10 minute

 150 gr Somon marinat sau afumat
 150 gr Brânzică topită
 200 gr Smântână
 Ceapă verde sau Praz
 Pătrunjel
 Mărar
 Sare
 Piper negru
1

Somonul se curăță (să nu conțină oase) și se taie bucățele mărunte.

2

Smântâna se bate până se face frișcă.

3

Verdețurile (ceapa verde, pătrunjelul și mărarul) se mărunțesc și se amestecă împreună cu frișca și brânzica topită într-un bol. Se adaugă somonul, sare și piper proaspăt macinat după gust.

Se servește ca aperitiv sau gustare rece împreună cu pâine sau crackere. Frișca poate fi înlocuită cu maioneză. Mai puteți experimenta și adăuga ingrediente suplimentare pentru a opține noi nuanțe de gust: măsline, muștar sau ardei grași (nu le încercați pe toate o data!)

Informații nutriționale

Porții 0