Opțiuni de imprimare:

Supă finlandeză de somon

Randamente4 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total45 minute

Am descoperit rețeta pe unul din site-urile culinare și din prima clipă m-a captivat (bineînțeles fiindcă este cu somon, iar somonul nu are nevoie de laude... nu știu pe cineva cui să nu-i placă somonul). Iar supa din somon chiar e delicioasă. Este potrivită îndeosebi pentru serile reci!

 300 gr file de somon
 5 cartofi
 4 ardei dulci verzi
 1 ceapă
 30 gr unt
 100 ml smântână grasă
 1,25 l litri apă
 boabe de piper alb
 sare
 mărar verde
 1 lămâie
 100 gr măsline fără sâmburi
1

Se taie cuburi cartofii, ardeii și ceapa. Se pune apa la fiert într-o cratiță cu sarea și boabele de piper alb. Când apa dă în clocot se adaugă legumele tocate și se lasă pentru 20 min să fiarbă.

supă cartof ardei

2

Fileul de somon, eliberat de oase dacă sunt, se taie bucăți neuniforme de 3-4 cm.

3

Când expiră timpul de fierbere al legumelor se introduc bucățile de somon în oală împreună cu smântâna. Se fierbe 5 min, se adaugă untul și mărarul tocat și se scoate de pe foc.

4

Se servește fierbinte cu un sfert de lămâie și ornată cu măsline feliate.

Informații nutriționale

0 porții

Mărime porție