Tagliatelle cu panna și somon afumat

Dacă aveți timp limitat și/sau așteptați oaspeți puteți opta pentru pregătirea acestui fel de mâncare. Foarte delicios, rafinat și place tuturor :)

 320 gr tagliatelle cu ou (tăiței lați)
 120 gr somon afumat
 150 gr panna (smântână)
 2 tsp ulei de măsline
 1 ceapă
 100 ml apă
 sare
  piper
 pătrunjel

1

Se taie ceapa și somonul felii subțiri.

2

Se ia o tigaie de dimensiuni medii, se toarnă uleiul și apa. Se pune ceapa și se lasă la foc mic până capătă culoare.

3

Se adaugă fîșiile de somon și se coace timp de 2 minute amestecând cu o lingură de lemn.

4

Apoi se adaugă panna (smântâna) și se fierbe timp de 5 minute, amestecăm în continuare.

5

Se fierb tăițeii în apă sărată. După ce au fiert se scurg și se toarnă în tigaia cu somon, ceapă și smântână.

6

Cu o lingură de lemn se amestecă totul bine și se adaugă sare și piper după gust. La dorință se adaugă și pătrunjel tocat mărunt. Gata de servire. Poftă bună!